13 Ιουλίου 2023

32ο Φεστιβάλ Ναυπλίου: Βραβευμένοι νεαροί πιανίστες ενθουσίασαν το κοινό

 πιανίστας

Με ρεσιτάλ πιάνου από δυο νέους μουσικούς,  τον Φίλιππο Κλαψινάκη και τον Θοδωρή Φιλιππόπουλο συνεχίστηκε για πέμπτη ημέρα το 32ο Φεστιβάλ Ναυπλίου την Τετάρτη 12 Ιουλίου στο Βουλευτικό.
Την εκδηλωση άνοιξε το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Ναυπλίου ΣΥΜΦΩΝΙΑ που παρουσίασε στην αίθουσα του Βουλευτικού έργα από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο σε Διδασκαλία – Διεύθυνση του  Θεοδόση Αντωνιάδη. 

Ο Φίλιππος Κλαψινάκης γεννήθηκε το Μάιο του 2009 στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Πέντε ετών, άρχισε μαθήματα μουσικής με τη μητέρα του, δασκάλα πιάνου, Ντιάνα Νάγκη.
Έχει αριστεύσει σε τριάντα πέντε διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου και έχει παρακολουθήσει masterclass σημαντικών καθηγητών μουσικής.

Τον Ιανουάριο του 2023, έκανε το ντεμπούτο του ως σολίστ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε συναυλία αφιερωμένη στον Μότσαρτ.
Από το Δεκέμβριο του 2022, είναι μαθητής του Εθνικού Μουσικού Κολεγίου «George Enescu» στο Βουκουρέστι, με καθηγήτρια πιάνου την Cristina Maria Ralea.
Τον Απρίλιο του 2023, απέσπασε το α΄ βραβείο στη Μουσική Ολυμπιάδα στη Ρουμανία.
Μιλάει τρεις γλώσσες, του αρέσει το κολύμπι και θέλει να είναι ένας χρήσιμος άνθρωπος και καλός πιανίστας.
Ο Θοδωρής Φιλιππόπουλος γεννήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου του 2011 στην Αθήνα και ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στο πιάνο σε ηλικία 7 ετών. Είναι σπουδαστής στην Ανωτέρα Σχολή πιάνου του Ωδείου Αθηνών στην τάξη της Σοφίας Ντούσια -Μυράτ. 
Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια με διακεκριμένους καθηγητές (Ν. Μιχαηλίδου, Μ. Ευστρατιάδου, Χρ. Παπαγεωργίου κ.ά.), ενώ συμμετείχε σε πανελλήνιους διαγωνισμούς, όπου απέσπασε τα ανώτερα βραβεία στην κατηγορία του. Αγαπά με πάθος τη μουσική και ενδιαφέρεται πολύ για τη λογοτεχνία.