28 Ιανουαρίου 2024

Τρίπολη- 40ήμερο Πολυαρχιερατικό Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Μαντινείας

 
τριπολη



Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως τελέσθηκε σήμερα το πρωί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αοιδίμου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου, προεξάρχοντος του Τοποτηρητή Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου και τη συμμετοχή των Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β’, Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Ηλείας κ. Αθανασίου, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, Μάνης κ. Χρυσοστόμου, Γόρτυνος κ. Νικηφόρου και του Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκτίστου, συνευχομένου εντός του ιερού Βήματος του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου.


Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος, ο οποίος, αφού υπογράμμισε την αναγνώριση της αξίας του ανθρώπου, ως προσώπου από την Εκκλησία, ανεφέρθη με λόγους εγκωμιαστικούς στο ήθος, το χαρακτήρα, τη ζωή και το έργο του Μακαριστού Αλεξάνδρου.

Ο Τοποτηρητής ευχαρίστησε δε τους Αρχιερείς, τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών και το πλήθος του πιστού λαού, που προσήλθε, παρά την ισχυρά βροχόπτωση, για την παρουσία τους και τόνισε ότι η συμμετοχή του λαού αποτελεί στήριγμα των Επισκόπων στην επιτέλεση των πολυευθύνων καθηκόντων τους.

Αναγνώστηκε επίσης Μήνυμα από τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, του Πατριάρχη Ιεροσολύμων, με ευχαριστίες του προς τον κεκοιμημένο Ιεράρχη, διότι περιέθαλψε στα όρια της Μητρόπολής του τον αείμνηστο Μητροπολίτη Νεαπολεως κ. Αμβρόσιο.