12 Απριλίου 2024

Το πρόγραμμα διέλευσης της Ολυμπιακής Φλόγας από το Ναύπλιο

   
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει καταρτίσει η Επιτροπή Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, την Τετάρτη, 2η Ημέρα Λαμπαδοδρομίας, η Ολυμπιακή Φλόγα θα βρίσκεται στο Ναύπλιο.
Λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι της Τετάρτης 17 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ναυπλιέων θα υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ 2024».

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως ακολούθως:

- Ώρα 15:08΄ – Άφιξη Ολυμπιακή Φλόγας -, στην παραλιακή οδό Ναυπλίου Νέας Κίου, στο ύψος του 1ου Γυμνασίου, παράδοση στον 1ο λαμπαδηδρόμο της ΕΟΕ.

- Ώρα 15:11 – Παραλιακή οδό Ναυπλίου Νέας Κίου, στο ύψος του ΔΑΚ Κολυμβητηρίου, παράδοση στον 2ο λαμπαδηδρόμο του Δήμου Ναυπλιέων

- Ώρα 15:14 –Κόμβος Πολυζωίδη παράδοση στον 3ο λαμπαδηδρόμο του Δήμου Ναυπλιέων

- Ώρα 15:17 – Δημαρχείο, οδός Βασιλέως Κων/νου, παράδοση στον 4ο λαμπαδηδρόμο του Δήμου Ναυπλιέων

- Ώρα 15:20 Πλατεία Συντάγματος.

Δεδομένου του ιδιαίτερου συμβολισμού της Ολυμπιακής Φλόγας, η υποδοχή θα πραγματοποιηθεί με τιμές Αρχηγού Κράτους και αποτελεί πάντα αντικείμενο παγκοσμίου ενδιαφέροντος, καθώς μεταδίδεται από εγχώρια και διεθνή ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα, ειδησεογραφικά πρακτορεία και διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης.

Η εκδήλωση της υποδοχής στην πλατεία Συντάγματος θα ξεκινήσει στις 15:00., με καλλιτεχνικό πρόγραμμα και επίδειξη ολυμπιακών αθλημάτων. Η εκδήλωση, αμέσως μετά την αφή της Ολυμπιακής φλόγας στο βωμό από τον τελευταίο λαμπαδηδρόμο, θα έχει συνολική διάρκεια 35 λεπτών.

Ειδικότερα, η ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ στην πλατεία Συντάγματος έχει προγραμματιστεί ως εξής:

Έναρξη δρώμενου με υποδοχή από ομάδα αθλητριών της Ολυμπιακής Φλόγας

Άφιξη Ολυμπιακής Φλόγας

Άφιξη Δημάρχου Ναυπλιέων Δημητρίου Ορφανού, αντιπροσωπείας επισήμων της ΕΟΕ και εκπροσώπων της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ 2024».

Αφή στο βωμό από λαμπαδηδρόμο.

Ανάκρουση με απόλυτη σειρά των ύμνων: α) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΥΜΝΟΣ – β) ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΓΑΛΛΙΑΣ – γ) ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, με ταυτόχρονη έπαρση των τριών σημαιών

Χαιρετισμός Δημάρχου Ναυπλιέων Δημητρίου Ορφανού.

Χαιρετισμός εκπροσώπου Οργανωτικής Επιτροπής «ΠΑΡΙΣΙ 2024».

Χαιρετισμός εκπροσώπου Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ανταλλαγή δώρων ανάμεσα σε Δήμο Ναυπλιέων, Οργανωτική Επιτροπή «ΠΑΡΙΣΙ 2024» και Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Έναρξη πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο: «Η ιστορία του ολυμπιονίκη Διαγόρα του Ρόδιου» που περιλαμβάνει αφηγήσεις ύμνων και ποιημάτων.

Συμμετέχουν η Φιλαρμονική του Δήμου, το Μεικτό πολυφωνικό σχήμα της Δημοτικής χορωδίας Ναυπλίου και οι Γεώργιος Καράσης, Γιώργος Χρόνης, Ματίνα Γκόγκα.

- Ώρα 16:20 - Παραλαβή Ολυμπιακής Φλόγας από το βωμό από τον 1ο λαμπαδηδρόμο του Δήμου και παράδοση στην Πλατεία Φιλελλήνων.

- Ώρα 16:23- Παραλαβή Ολυμπιακής Φλόγας από την πλατεία Φιλελλήνων από το 2ο λαμπαδηδρόμο της ΕΟΕ.

- Ώρα 16:26 -Παράδοση στον 3ο λαμπαδηδρόμο της ΕΟΕ στην Ακτή Μιαούλη και Εμμ. Σοφρώνη.

- Ώρα 16:29 -Τερματισμός από τον 4ο λαμπαδηδρόμο της ΕΟΕ στην Ακτή Μιαούλη και Πολυζωίδη (Τερματίζει 200 μ. μετά)

Συμμετέχουν με δρώμενα ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Ναυπλίου "Χοροκίνηση", και η Στέγη Αθλητισμού & Πολιτισμού Ναυπλίου "Ο Ταξιάρχης". Την τελετή θα παρακολουθήσουν τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.

Στους δρόμους από τους οποίους θα διέλθει η Ολυμπιακή Φλόγα απαγορεύεται η στάση, στάθμευση και διέλευση οχημάτων από ώρας 14:00 και έως την αναχώρηση της Ολυμπιακής Φλόγας.