26 Μαΐου 2024

Στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης ο Μητροπολίτης Αργολίδας

 Θεία Λειτουργία

Στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού Γαλήνης Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, βρέθηκε ο μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριο προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.
Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 τελέστηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου και του Επιχωρίου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.
Το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 στον ίδιο Ναό τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος προσκόμισε απότμημα λειψάνου της Αγίας Γαλήνης.
Ο κ. Νεκτάριος, στο κήρυγμά του, υπογράμμισε την αξία της προσωπικής ελευθερίας την οποία απόλυτα σέβεται ο Άγιος Θεός. Το ερώτημα του Κυρίου: «θέλεις υγιής γενέσθαι;» υποδηλώνει τον σεβασμό του Χριστού στην ελεύθερη βούληση του ανθρώπου. Η ασθένεια στην Παλαιά Διαθήκη ισοδυναμεί με απόρριψη του Θεού λόγω της αμαρτίας του. Για τους ανθρώπους της εποχής ο παράλυτος δεν είναι άρρωστος, είναι νεκρός. Ο Κύριος του χαρίζει την υγεία και έτσι τον αποκαθιστά ως μέλος της κοινωνίας. Οι άνθρωποι δεν αντέχουν τις ατέλειες και τις παραξενιές. Αντίθετα η αγάπη του Θεού δεν έχει όρια: «δια σε άνθρωπος γέγονα».
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κ. Βαρναβας ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδος για το χαριτόβρυτο λείψανο της Αγίας Γαλήνης που εκόμισε, σφυρηλατώντας έτσι την πνευματική συγγένεια ανάμεσα στις δύο Μητροπόλεις.