Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

21 Φεβρουαρίου 2024

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ

 

ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ

 

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

  

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΒΡΟΧΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΟΜΙΧΛΗ

Βροχή και πυκνή ομίχλη στην πόλη του Ναυπλίου, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024.

Διαμαρτυρία στο Ναύπλιο των ιδιοκτητών τουριστικών γραφείων και λεωφορείων

Λεωφορεία

Στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης που εξήγγειλε η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουρισμού, Ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Ελλάδος πραγματοποιήθηκε και στο Ναύπλιο διαμαρτυρία με τουριστικά λεωφορεία την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΣΟΒΑΡΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΑΡΓΟΥΣ - 30 ΑΤΟΜΑ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ 17ΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΗΣ

 Βαγγέλης Λαμπόπουλος

Για το πολύ σοβαρό περιστατικό bullying που σημειώθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Άργους με θύμα μια μαθήτρια 16 ετών και έναν συμμαθητή της οι οποίοι ξυλοκοπήθηκαν από τρεις άλλους μαθητές στο Άργος, μίλησε ο συνήγορος της οικογένειας της 16χρονης μαθήτριας κ. Βαγγέλης Λαμπρόπουλος.

1200 τουρίστες στο Ναύπλιο με το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Infinity

 Πλοίο με τουρίστες

1.200 Αμερικανούς, Καναδούς και Βρετανούς συνολικά μεταφέρει, το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Infinity που βρίσκεται σήμερα Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου αρόδο ανοιχτά του Ναυπλίου.

Ὁ Ἅγιος Εὐστάθιος Πατριάρχης Ἀντιοχείας

  
αργολιδαὉ Ἅγιος Εὐστάθιος γεννήθηκε στὴν πόλη Σίδη τῆς Παμφυλίας καὶ ὑπῆρξε μία ἀπὸ τὶς μεγάλες καὶ ἐκκλησιαστικὲς μορφὲς τοῦ 3ου καὶ 4ου αἰῶνα μ.Χ. Ἄλλοι θεωροῦν ὅτι καταγόταν ἀπὸ τοὺς Φιλίππους τῆς Μακεδονίας. Ὁ Μέγας Ἀθανάσιος χαρακτηρίζει τὸν Ἅγιο Εὐστάθιο «ἄνδρα ὁμολογητήν». Τοῦτο σημαίνει ἀσφαλῶς ὅτι ὑπέφερε κατὰ τὴν διάρκεια τῶν διωγμῶν, εἴτε ἐπὶ Διοκλητιανοῦ εἴτε ἐπί Λικινίου.

20 Φεβρουαρίου 2024

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

 

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

 

ΝΑΥΠΛΙΟ

Αναχώρησαν τα λεωφορεία με τους αγρότες από την Αργολίδα για το συλλαλητήριο της Αθήνας

 Πανό διαμαρτυρίας αγροτών

Αναχώρησαν από την Δαλαμανάρα Άργους στις 13:00 το μεσημέρι της Τρίτης τα δυο λεωφορεία με αγρότες της Αργολίδας που θα συμμετάσχουν στο αγροτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 στην πλατεία Συντάγματος.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

  
ΝΑΥΠΛΙΟΣτα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα σχεδόν αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Ὁ Ἅγιος Λέων ὁ Θαυματουργός Ἐπίσκοπος Κατάνης

 
ΝΑΥΠΛΙΟὉ Ἅγιος Λέων γεννήθηκε στὴ Ραβέννα τῆς Ἰταλίας ἀπὸ γονεῖς εὐλαβεῖς καὶ εὐγενεῖς. Ἀφοῦ σπούδασε, χειροτονήθηκε πρεσβύτερος στὴ Ραβέννα καὶ ἀργότερα ἐξελέγη γιὰ τὴν καθαρότητα καὶ πνευματικότητα τοῦ βίου αὐτοῦ Ἐπίσκοπος Κατάνης τῆς Σικαλίας. Ἔγινε προστάτης τῶν ὀρφανῶν καὶ τῶν χηρῶν, δίδασκε καὶ νουθετοῦσε τὸ ποίμνιό του καὶ ἔκτισε τὸ ναὸ τῆς Ἁγίας Μάρτυρος Λουκίας († 13 Δεκεμβρίου). Ὁ Ἅγιος διακρίθηκε, ἐπίσης, γιὰ τοὺς ἀγῶνες του κατὰ τῶν αἱρετικῶν, τοὺς ὁποίους νίκησε καὶ ντρόπιασε ὄχι μόνο μὲ λόγια ἀλλὰ καὶ μὲ κείμενα.

19 Φεβρουαρίου 2024

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΦΛΑΜΙΝΓΚΟ ΣΤΟΝ ΥΓΡΟΤΟΠΟ

 

ΑΡΓΟΛΙΔΑ


Κοπάδι φλαμίνγκο έκαναν στάση στον Υγρότοπο μεταξύ Ναυπλίου και Νέας Κίου στην Αργολίδα ,Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024. Τα πτηνά ξεκίνησαν την εαρινή μετανάστευση μετακινούμενα από την μία ήπειρο στην άλλη.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΕΝΤΟΝΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ

 

ΑΡΓΟΛΙΔΑ


Πυκνά σύννεφα στην πόλη του Ναυπλίου, Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024.

"Νταντάδες της Γειτονιάς": Παρουσία Ζαχαράκη ξεκίνησε στο Ναύπλιο το πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο

 Εκπαιδεύτρια το ΕΚΑΒ με την Υπουργό

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, βρέθηκε τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου στο εκπαιδευτικό σεμινάριο σε συμμετέχουσες στο πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» που πραγματοποιήθηκε  στο Ναύπλιο, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Αγία Φιλοθέη η Αθηναία

  
ΑΡΓΟΛΙΔΑὍρπηξ Ἀθηνῶν ἐστιν ἡ Φιλοθέη,

Ἐχθρὸν βαλοῦσα σταυροῦ τῇ πανοπλίᾳ.Η Αγία Φιλοθέη γεννήθηκε το έτος 1522 μ.Χ. στην τουρκοκρατούμενη τότε Αθήνα. Οι ευσεβείς γονείς της ονομάζονταν Άγγελος και Συρίγα Μπενιζέλου. Η μητέρα της ήταν στείρα και απέκτησε την Αγία μετά από θερμή και συνεχή προσευχή.

Ο Κύριος που ικανοποιεί το θέλημα εκείνων που Τον σέβονται και Τον αγαπούν, άκουσε την δέησή της. Και πράγματι, μια ημέρα η Συρίγα μπήκε κατά την συνήθειά της στο ναό της Θεοτόκου για να προσευχηθεί και από τον κόπο της έντονης και επίμονης προσευχής την πήρε για λίγο ο ύπνος. Τότε ακριβώς είδε ένα θαυμαστό όραμα. Ένα φως ισχυρό και λαμπρό βγήκε από την εικόνα της Θεομήτορος και εισήλθε στην κοιλιά της. Έτσι ξύπνησε αμέσως και έκρινε ότι το όραμα αυτό σήμαινε στην ικανοποίηση του αιτήματός της. Έτσι κι έγινε. Ύστερα από λίγο καιρό η Συρίγα έμεινε έγκυος και έφερε στον κόσμο τη μονάκριβη θυγατέρα της.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες