Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

04 Δεκεμβρίου 2022

Παρουσία Βορίδη τα αποκαλυπτήρια στο Άργος για το μνημείο των Ελλήνων θυμάτων γενοκτονιών


Καμπόσος
Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης και Αξιοπρέπειας για τα Θύματα του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και της Πρόληψης αυτού του Εγκλήματος, ο Δήμος Άργους Μυκηνών διοργάνωσε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 στην πόλη του Άργους, τα αποκαλυπτήρια μνημείου αφιερωμένου στους Έλληνες θύματα του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, της γενοκτονίας των Ποντίων και της Μικρασιατικής Καταστροφής.

ΝΑΥΠΛΙΟ -ΠΤΗΝΑ

 

Πτηνά στην φύση του Ναυπλίου, Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2022

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΠΡΩΙΝΗ ΟΜΙΧΛΗ

Πρωινή πάχνη σκέπασε το Ναύπλιο, Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022.

Αργολίδα: Την Αγία Βαρβάρα γιόρτασαν στο Τρίστρατο Ινάχου
Με κάθε μεγαλοπρέπεια τιμούν στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ινάχου τη Μεγαλομάρτυρα Αγία Βαρβάρας και εορτάζει πανηγυρικά ο φερώνυμος νεοανεγερθείς Ιερός Ναός στο Τρίστρατο Ινάχου Άργους – Μυκηνών.

Εκδρομή στα Τρίκαλα με τον Ιερό ναό Αγίας Τριάδος Πρόνοια Ναυπλίου

 


Εκδρομή στα Τρίκαλα με τον Ιερό ναό Αγίας Τριάδος Πρόνοια Ναυπλίου 

Όσιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός

 Πλήσας μελῶν γῆν ἡδέων Ἰωάννης,

Κἂν οὐρανοῖς ἄνεισι συνθεῖναι μέλη.


Διαπρεπέστατος θεολόγος και ποιητής του 8ου αιώνα μ.Χ. και μέγας πατήρ της Εκκλησίας. Γεννήθηκε στη Δαμασκό στα τέλη του 7ου αιώνα μ.Χ. και έτυχε επιμελημένης αγωγής από τον πατέρα του Σέργιο, που ήταν υπουργός οικονομικών του άραβα χαλίφη Αβδούλ Μελίκ του Α’. Δάσκαλός του ήταν κάποιος πολυμαθής και ευσεβέστατος μοναχός, που ονομαζόταν Κοσμάς και ήταν από τη Σικελία. Ο Σικελός μοναχός πράγματι, εκπαίδευσε τον Ιωάννη και τον θετό του αδελφό Κοσμά τον Μελωδό , άριστα σ' όλους τους κλάδους της γνώσης.

03 Δεκεμβρίου 2022

ΝΑΥΠΛΙΟ- Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

     Κυριακή  4 Δεκεμβρίου 2023 η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την μνήμη της αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας η οποία τιμάται όλως ιδιαιτέρως στην πόλη του Ναυπλίου στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος   . Την παραμονή της εορτής Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 τελέστηκε  μέγας πανηγυρικός  εσπερινός .

Η εορτή της Αγίας Βαρβάρας στο Λάλουκα Αργολίδας


Περιφορά εικόνας
Με θρησκευτική ευλάβεια τιμάται η Αγία Βαρβάρα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λάλουκα του Δήμου Άργους Μυκηνών στην Αργολίδα, όπου ο κεντρικός ναός είναι αφιερωμένος στην Αγία. Την παραμονή της εορτής τελέστηκε εορταστικός εσπερινός  από τον πρόεδρο τουΙΣΚΕ π. Γεώργιο Σελλή  πλαισιωμένος από Ιερείς από την Μητρόπολη  Αργολίδος.

Περί επάρσεως του π. Αντωνίου Χρήστου

 

Ι. Ν. Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης Σάββατο 3 Δεκεβρίου 2022 (Ιερό Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων 2022) Μνήμη του Αγίου Αγγελή του Αργείου του εν Χίω ασκήσαντος

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 


ΝΑΥΠΛΙΟ- ΧΤΑΠΟΔΙ ΒΓΗΚΕ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ

Ένα χταπόδι βγήκε στην παραλία Καραθώνας στο Ναύπλιο και όσοι βρέθηκαν στο σημείο έμειναν έκπληκτοι, Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2022. 

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΓΑΤΑΚΙ

 Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, Σαββάτο 3 Δεκεμβρίου 2022 και εικονίζει ένα μικρό γατάκι να κάθεται στην παραλία του Ναυπλίου, Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ

 

Καπνός από εργοστάσιο παραγωγής Πυρήνα στο Ναύπλιο, Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022. Ατμοσφαιρική ρύπανση από πυρηνελαιουργία στην είσοδο του Ναυπλίου κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Το Λιμεναρχείο Ναυπλίου τιμά τον προστάτη του Άγιο ΝικόλαοΛιμενικό Σώμα
 Ο Λιμενάρχηs και το Προσωπικό του Λιμεναρχείου Ναυπλίου σας προσκαλέσουν στις εκδηλώσεις εορτασμού εις μνήμη του Προστάτη των Ναυτικών, του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού, Αγίου Νικολάου, στο Ναύπλιο στις 5 και 6 Δεκεμβρίου 2022.

Άγιος Αγγελής ο Νεομάρτυρας γιατρός από το Άργος

  Ο Άγιος Αγγελής ο Νεομάρτυρας μαρτύρησε στη Χίο. Η καταγωγή του ήταν από το Άργος της Πελοποννήσου και ζούσε στο Κουσάντασι (Έφεσο) της Μικράς Ασίας. Εργαζόταν ως πρακτικός γιατρός. Ήταν άνθρωπος ήσυχος, ευλαβής, φιλακόλουθος και ελεήμων.
Κάποια μέρα σε μια συνάντηση έτυχε να βρίσκεται ένας Γάλλος άθεος, ο οποίος χλεύαζε τη χριστιανική πίστη. Ο Αγγελής με παρρησία αντέκρουσε τα επιχειρήματα του Φράγκου. Του πρότεινε μάλιστα να μονομαχήσουν, εκείνος πάνοπλος και ο άγιος μόνο με ένα ξύλο, πιστεύοντας πως θα τον νικήσει με τη δύναμη της πίστης. Ο Γάλλος δέχτηκε. Έκαναν μάλιστα και έγγραφη συμφωνία στην πρεσβεία. Ο Αγγελής έτρεξε στον πνευματικό του, εξομολογήθηκε και ζήτησε την ευχή του. Ο πνευματικός πάσχισε να τον αποτρέψει, αλλά ο Αγγελής επέμενε. Έτσι, ο ιερέας του έδωσε τελικά ευλογία.

02 Δεκεμβρίου 2022

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την μνήμη της αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας η οποία τιμάται όλως ιδιαιτέρως στην πόλη του Ναυπλίου στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος . Την παραμονή της εορτής Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 στις 6:30 μ.μ. θα ψαλλεί ο Μέγας Εσπερινός και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της Ιεράς εικόνος της Αγίας .

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες