Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

05 Οκτωβρίου 2012

Νέος Μητροπολίτης Ιερισσού ο Αρχιμ.Θεόκλητος Αθανασόπουλος

Νέος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Αθανασόπουλος ο οποίος συγκέντρωσε  40 ψήφους.

Ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Ριγανάς συγκέντρωσε 20 ψήφους και ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μαϊδώνης 14 ψήφους.

Άξιος ο νέος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητος.

Ο Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος, κατά κόσμον Παναγιώτης Αθανασόπουλος, γεννημένος στην Τρίπολη στις 13 Νοεμβρίου 1955, είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκάρη Μοναχός στις 6/12/1978 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κυρό Θεοκλήτο Β’ (Φιλιππαίο).
Από τον ίδιο Μητροπολίτη χειροτονήθηκε Διάκονος στις 10 Δεκεμβρίου 1978 και Πρεσβύτερος στις 26 Οκτωβρίου 1980 στον Ναό Αγίου Δημητρίου Τριπόλεως, προχειρισθείς αυθημερόν σε Αρχιμανδρίτη.
Είναι μέχρι σήμερα υπεύθυνος του Ποιμαντικού έργου στις Δικαστικές Φυλακές Τριπόλεως, καθώς επίσης υπεύθυνος του Νεανικού και Κατηχητικού έργου στη Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας.
Έχει δημοσιεύσει αρκετές μελέτες θεολογικού και κοινωνικού περιεχομένου στον Τύπο και έχει εκδώσει δύο βιβλία, με τίτλο «Εκκλησία: Ο αυθεντικός φύλακας και ερμηνευτής της Αγίας Γραφής» και «Από Πτερύγων Άμβωνος».





Οι χειροτονίες των Εφηψισμένων Αρχιερέων θα τελεσθούν ως εξής :
Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου ε.ε., στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου οδού Αχαρνών, θα τελεσθεί η χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου ε.ε., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, θα τελεσθεί η χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου.







PHOTO STUDIO B&G ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΡΑΣΣΙΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες