Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

18 Ιουλίου 2013

ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΕΣ ΜΟΝΑΧΟΙ: "ΜΟΝΟ ΝΕΚΡΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΕΔΩ"


Μοναχοί της παλαιάς αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου μέσω φίλων λαϊκών διαμηνύουν στο "Αγιορείτικο Βήμα" ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν και να παραδώσουν το αντιπροσωπείο (κονάκι) της Μονής Εσφιγμένου στις Καρυές, λέγοντας ότι "μόνο νεκρούς θα μας βγάλουν από εδώ".

Αρκετοί λαϊκοί έχουν προστρέξει για βοήθεια μετά την έκκληση της Μονής, σύμφωνα με πληροφορίες. Ήδη έξω από το κονάκι, όπως βλέπετε στη φωτογραφία, υπάρχει αστυνομική παρουσία.

Να υπενθυμίσουμε ότι, χθες στις 12:30 το μεσημέρι, θυροκολλήθηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου Πολυγύρου Χαλκιδικής που ορίζει να εγκαταλείψουν και να παραδώσουν οι μοναχοί, σύμφωνα με το νόμο, το κτίριο του Αντιπροσωπείου.

Παρόλα αυτά, οι πατέρες της παλαιάς Μονής Εσφιγμένου δηλώνουν αποφασισμένοι και τονίζουν χαρακτηριστικά: Σήμερα μας επιδόθηκε εντολή εκκένωσης του αντιπροσωπείου μας στις Καρυές, «Μολών λαβέ». Δεν θα φύγουμε από το κονάκι μας επειδή η νέα αδελφότητα θέλει με εργασίες να δικαιολογήσει Ευρωπαϊκά κονδύλια. Να πάρουν τα Ευρωπαϊκά κονδύλια τους που τόσο κόπτονται και να μας αφήσουν στην προσευχή μας. Κάποιοι θεωρούν τις ζωές μας παράπλευρες απώλειες, έτσι λοιπόν εμείς οι 108 μοναχοί της Ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου ζωντανοί δεν θα παραδώσουμε ποτέ το κονάκι μας".


του Γιώργου Θεοχάρη

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες