Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

18 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ



Σε εξελιξη βρίσκετε το Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στο Δήμο Ναυπλιέων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τους ψεκασμούς καταπολέμησης κουνουπιών με πεδίο εφαρμογής επιλεγμένες περιοχές του φυσικού, περιαστικού, αγροτικού και αστικού συστήματος.


Οι σημαντικότερες εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου,είναι τα υγροτοπικά συστήματα καθώς και οι υδατοκαλλιέργειες όπως οι ορυζώνες. Με βάση την πτητική ικανότητα των κουνουπιών, οικισμοί που απέχουν σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων από τους υγροτόπους επηρεάζονται από τα εκεί παραγόμενα κουνούπια.

Αυτό έχει σαν ενδεχόμενο η όχληση και ο κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία να προκύψουν και σε περιοχές αγροτικού ή και καθαρά αστικού χαρακτήρα.
 

Τα ανωτέρω στοιχεία σε συνδυασμό με τη διαμονή για εργασία μεταναστών από χώρες ενδημικές των νόσων που μεταδίδονται με διαβιβαστές και την πιθανότητα να υπάρχουν μεταξύ αυτών (των μεταναστών) χρόνιοι φορείς των λοιμογόνων παραγόντων δημιουργεί δυνητικό κίνδυνο για εξάπλωση των ασθενειών αυτών με τους ενδιάμεσους ξενιστές κουνούπια. 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μετά από εκτίμηση του συνόλου των στοιχείων και της σπουδαιότητας της καταπολέμησης κουνουπιών, για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και της Οικονομίας της περιοχής αποφάσισε την υλοποίηση «Ολοκληρωμένου Προγράμματος για την Καταπολέμηση Κουνουπιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για την τριετία 2013-2105»
 βασισμένο σε συνδυασμό μέτρων και ενεργειών που στόχο έχουν:

• Την περιστολή του παράγοντα όχλησης,
 

• Την προφύλαξη του πληθυσμού από τον κίνδυνο ασθενειών των οποίων φορείς

είναι τα κουνούπια (Ελονοσία, ιός Δυτικού Νείλου)

• Τη διασφάλιση του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου
 

• Την ορθολογικότερη διαχείριση των οικονομικών πόρων που θα διατεθούν τα επόμενα έτη.


Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες