Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

02 Οκτωβρίου 2014

EΛΕΓΧΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΓΙΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΣΕ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ


Δειγματοληψίες προκειμένου να εξετασθεί αν υπάρχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων σε διάφορα γεωργικά προϊόντα, πραγματοποίησε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Αργολίδας.


Τα δείγματα αυτά λήφθηκαν από τις Λαϊκές αγορές του Ναυπλίου και του Άργους.Τα φρούτα και τα λαχανικά θα σταλθούν στην Αθήνα στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο για να ελεγχθούν από ειδικούς για την ποσότητα φυτοφαρμάκων που έχουν δεχθεί και αν πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να πωληθούν στους καταναλωτές. Αν τα δείγματα βγουν θετικά τότε, τσουχτερά πρόστιμα θα πρέπει να περιμένουν οι κάτοχοι πάγκων στις λαϊκές αγορές, τόνισε ο Νίκος Δήμου επικεφαλής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Αργολίδας.

Σημειώνουμε ότι, ο έλεγχος δίνει μεγαλύτερο βάρος σε προϊόντα της περιοχής, ενώ αντίστοιχα οι άλλες Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της χώρας, δίνουν μεγαλύτερο βάρος σε προϊόντα δικής τους παραγωγής.

Εφιστάτε η προσοχή στους παραγωγούς της περιοχής μας, να μη εφησυχάζουν όταν στέλνουν τα προϊόντα τους σε άλλες περιοχές εκτός της Αργολίδας, πιστεύοντας ότι δεν γίνονται έλεγχοι.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι υπήρξαν περιπτώσεις όπου προϊόντα της Αργολίδας βρέθηκαν με υπολείμματα φυτοφαρμάκων σε άλλες περιοχές.


STUDIO B&G ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΡΑΣΣΙΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες