Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

19 Σεπτεμβρίου 2015

H ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΝΗΣΙΣ ΤΟΥ ΕΝ ΧΩΝΑΙΣ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΝΕΜΕΑΣ

Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εόρτασε το Ηράκλειο Νεμέας  το θαύμα του αρχιστράτηγου Μιχαήλ , στο ομώνυμο  μοναστήρι των Αρχαγγέλων, το οποίο ακολουθεί το Ιουλιανό ημερολόγιο .Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε αρχιερατικός εσπερινός χοροστατώντας του Μητροπολίτη  Κορινθίας κ. Παγκρατίου,  ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο , κατόπιν μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας πέριξ του μοναστηριού. 







Ανήμερα της εορτής Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015 τελέσθηκε  πολυαρχιερατική θεία  λειτουργία χοροστατούντος  του Μακαριότατου αρχιεπισκόπου  Μακάριου , του Μητροπολίτη θεσσαλονίκης Ευθυμίου ,του  Μητροπολίτη Κορινθίας Παγκρατίου , των Επισκόπων, Περιστέρας Μακαρίου, Καισαρείας Τιμόθεου, Χριστουπόλεως Ιακώβου, και  Ανδρούσης Καλλιστράτου .Μετά το πέρας της λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Ανδρούσης κήρυξε τον θείο λόγο στους πιστούς . 









Στο τέλος της πανηγυρικής θείας λειτουργίας ο μητροπολίτης Παγκράτιος  ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο και τους Επισκόπους που παραβρέθηκαν στους εορτασμούς στο μοναστήρι των αρχαγγέλων. Τέλος ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που ήρθε για να τιμήσει τον αρχιστράτηγο Μιχαήλ από κάθε μέρος της Ελλάδος , παρά την οικονομική κρίση και ευχήθηκε ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα.




STUDIO B&G 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες