Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

07 Φεβρουαρίου 2018

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΝΗΣ





 Ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου, είναι ο διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή και Ιεροκήρυκας στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών.

Η χειροθεσία του σε υποδιάκονο είχε τελεσθεί από τον Σεβασμιώτατο πρώην Μεσογαίας Αγαθόνικο, και η χειροτονία του σε Διάκονο από τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.
Ο π. Χρυσόστομος γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα. Σπούδασε Νομικά και Θεολογία στην Αθήνα, στο Παρίσι και στη Γενεύη. Είναι διδάκτωρ Νομικής και Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.







Ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου είναι ένας ευγενής και ήρεμος κληρικός με Θείο Ζήλο.
Είναι ο πιο γνωστός ορθόδοξος Ιεροκήρυκας διεθνώς αφού κάθε Κυριακή κηρύττει το λόγο του Κυρίου και αυτό αναμεταδίδεται από την κρατική τηλεόραση, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.


Ο νέος Μητροπολίτης Μάνης  ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου (Α) με τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο (Δ) ,φωτογραφία αρχείου, Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018.  Στην πλήρωση της χηρεύουσας Ιεράς Μητρόπολης Μάνης, προέβη σήμερα η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τα μέλη της Ιεραρχίας μετά από ψηφοφορία, εξέλεξαν για νέο Μητροπολίτη Μάνης τον Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Παπαθανασίου. Ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Μάνης, είναι Διευθυντής του Γραφείου του Αρχιεπισκόπου και Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αθηνών.Ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου εξελέγη με 61 ψήφους, ενώ ο έτερος διεκδικητής Αρχιμανδρίτης Συμεών Λαμπρινάκος έλαβε 18 ψήφους.


Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες