Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

03 Μαρτίου 2018

Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΟΝ ΝΑΥΠΛΙΟ

Ο διοικητής της Σχολής Ευελπίδων Χαράλαμπος Λαλούσης (Α) με τον δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο (Δ) στο Ναύπλιο, Σάββατο 3 Μαρτίου 2018.Ευέλπιδες μαζί με τον διοικητή τους Υποστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση επισκέφτηκαν το δημαρχείο της πόλης του Ναυπλίου στα πλαίσια της συμμετοχής της Στρατιωτικής σχολής στον πέμπτο Μαραθώνιο που θα γίνει την Κυριακή 4 Μαρτίου στο Ναύπλιο. Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στον 5ο  Μαραθώνιο Ναυπλίου. Στο πλαίσιο του εορτασμού των 190 ετών από την ίδρυσή της(1828-2018), καθώς και της προώθησης του αθλητικού ιδεώδους και της ευγενούς άμιλλας που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του πολυδιάστατου χαρακτήρα της εκπαίδευσής της, η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων θα λάβει μέρος στην 5η Αθλητική Διοργάνωση του Μαραθώνιου Ναυπλίου.Η συμμετοχή της Σχολής στην διοργάνωση γίνεται για πρώτη φορά και έχει συμβολικό χαρακτήρα απόδοσης φόρου τιμής στο ιστορικό Ναύπλιο,  στον τόπο όπου ιδρύθηκε το πρώτο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα του νεοσύστατου ελεύθερου ελληνικού κράτους, την 1η Ιουλίου του 1828, με διάταγμα του Ιωάννη Καποδίστρια.Σχολή των Ευελπίδων, 190 χρόνια ένδοξης ιστορίας και προσφοράς. Η ιστορία του Έθνους, η υπόσταση, οι ελπίδες και οι αγώνες του ταυτίζονται με την ύπαρξή της.
Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν με την τιμητική παρουσία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων είναι:
Σάββατο 3/03/18:
Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στους Ιστορικούς Χώρους του Ναυπλίου, το Πολεμικό Μουσείο, τον Άγιο Σπυρίδωνα και συνάντηση με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων.
Συμμετοχή στην Λαμπαδηδρομία και άναμμα του Βωμού μπροστά στο πολεμικό Μουσείο
Κυριακή 4/03/18:
Έπαρση Σημαίας. Συμμετοχή στην τελετή έναρξης του 5ου Μαραθωνίου Ναυπλίου. Συμμετοχή στον Μαραθώνιο και Ημιμαραθώνιο με 70 Ευέλπιδες.
.


--
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες