Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

11 Αυγούστου 2018

ΑΤΤΙΚΗ -ΟΙ ΠΙΘΗΚΟΙ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ



Κερκοπίθηκος  της  Αιθιοπίας στο Αττικό ζωολογικό πάρκο της Αθήνας , Σάββατο  11 Αυγούστου 2018. Ο Kερκοπίθηκος είναι πολύ κοινωνικό ζώο. Ταξιδεύει σε μικρές ομάδες και είναι ένα από τα λίγα είδη μαϊμούδων, που έχουν ομάδες με πολλά αρσενικά. Τα υψηλόβαθμα αρσενικά δείχνουν τη θέση τους στην ιεραρχία, τοποθετώντας την ουρά τους τεντωμένη σε όρθια θέση μπροστά στα χαμηλότερης ιεραρχίας αρσενικά.







Καπουτσίνος Λοφιοφόρος  στο Αττικό ζωολογικό πάρκο της Αθήνας , Σάββατο  11 Αυγούστου 2018.Παμφάγο, προτιμά τα φρούτα και τα έντομα. Επίσης τρώει αρθρόποδα, βατράχια, νεοσσούς, μικρά θηλαστικά, φύλλα και ανθούς.

  




Τραχυπίθηκος της Ιάβας  στο Αττικό ζωολογικό πάρκο της Αθήνας , Σάββατο  11 Αυγούστου 2018. Ζει στην Ινδονησία (Α. Ιάβα, Μπαλί, και άλλα νησιά). Όλα τα μικρά γεννιούνται με πορτοκαλί γούνα. Μερικά άτομα διατηρούν αυτόν τον χρωματισμό καθώς ενηλικιώνονται, αλλά αυτό είναι πιο σπάνιο στη φύση. Έχουν μεγάλους σιελογόνους αδένες που τα βοηθούν να διασπάσουν εύκολα την τροφή.Το όνομα "Langur" σημαίνει μακριά ουρά στα Ινδικά. Η ουρά τους είναι πιο μακριά από το σώμα τους. Οι μητέρες φροντίζουν η μια τα μικρά της άλλης.














Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες