Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

22 Μαρτίου 2019

Η ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΒΟΗΘΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ κ. ΑΓΑΠΙΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, 24 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟΗ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΒΟΗΘΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ 

ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ κ. ΑΓΑΠΙΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019, ΣΤΟΝ ΚΑΘ. Ι. Ν. ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

Γίνεται γνωστό στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Τοπικής μας Εκκλησίας ότι, την 21η του μηνός Μαρτίου 2019, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου β΄, εξέλεξε, τον επί τριακονταετίας έγκριτο Κληρικό της Ι. Μητροπόλεως μας, Πανοσ. Αρχιμ. π. Αγάπιο Δρίτσα, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως μας και Ηγούμενο της Ι. Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου, Βοηθό Επίσκοπο της Ι. Μ. Κορίνθου υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Κεγχρεών.

Η Χειροτονία του Θεοφιλεστάτου εψηφισμένου Βοηθού Επισκόπου μας κ. Αγαπίου θα τελεσθεί την Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019, το πρωί στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο και άλλους Αρχιερείς.

Καλείται ο πιστός Λαός της Θεοσώστου Μητροπολιτικής Επαρχίας μας να συμμετάσχει συμπροσευχόμενος σ’ αυτό το μοναδικό και ιστορικό γεγονός της Τοπικής μας Εκκλησίας, ώστε να στηρίξει με τις προσευχές του τον νέο Βοηθό Επίσκοπο της Τοπικής μας Εκκλησίας, για να τον χαριτώνει ο Θεός με τις πρεσβείες του Ιδρυτού της Εκκλησίας μας Αγίου Αποστόλου Παύλου και της Αγίας Φοίβης της Διακόνου της Εκκλησίας «της εν Κεγχρεαίς» (Ρωμ. ιστ΄, 1),να τον ενισχύει και να τον φωτίζει στην ανάληψη και διακονία των νέων του υψηλών καθηκόντων.ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες