Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

18 Σεπτεμβρίου 2019

Αποκαλύπτουμε τι αλήθεια θα γίνει με το στρατόπεδο Ναυπλίου - Ούτε μετανάστες ούτε hot spot

Αποκαλύπτουμε τι αλήθεια θα γίνει με το στρατόπεδο Ναυπλίου - Ούτε μετανάστες ούτε hot spot
Για να σταματήσουν επιτέλους τα μυθεύματα και οι αοριστολογίες για την χρήση του στρατοπέδου, καθώς η τοπική κοινωνία έχει θορυβηθεί με ανυπόστατα και ψευδή δημοσιεύματα που θέλουν "σύμφωνα με πληροφορίες που δεν υπάρχουν"  να εγκαθίστανται μετανάστες, δημοσιεύουμε σήμερα πλήρες ρεπορτάζ από την πολύ καλή συνάδερφο Ιωάννα Ηλιάδη του Armyvoice.gr η οποία μάλιστα είναι από την περιοχή μας (το Άργος) που έψαξε και ασχολήθηκε με το θέμα και μας ενημέρωσε.

Τις φήμες λοιπόν που θέλουν να αδειάζει το στρατόπεδο ΚΕΜΧ στο Ναύπλιο μέσα σε μια νύχτα, προκειμένου να μεταφερθούν εκεί πρόσφυγες διαψεύδουν πηγές από το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Σε αντίθεση μάλιστα με όσα γράφτηκαν όχι μόνο δεν αδειάζει το ΚΕΜΧ αλλά ανακαινίζονται 16 ξενώνες για στελέχη του ΣΞ, ενώ πρόκειται να μεταφερθεί εκεί και μία μονάδα επιστρατεύσεως.

Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες για την ανακαίνιση των ξενώνων υπάρχει αυστηρό χρονοδιάγραμμα να είναι έτοιμοι μέχρι τα Χριστούγεννα, καθώς θα τους επιθεωρήσει ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς.

Οπότε τα δημοσιεύματα που μιλούσαν για άδειασμα του στρατοπέδου και φορτηγά που μετέφεραν πράγματα μέσα σε μία νύχτα, γιατί κλείνει, παραμένουν στη φαντασία των «συγγραφέων» τους.

Σας μεταφέρουμε αυτούσιο και το ρεπορτάζ της συναδέλφου από το πάντα αξιόπιστο  Armyvoice.gr:

Ρεπορτάζ Ιωάννα Ηλιάδη
   
Αντίθετα με τα διάφορα φημολογούμενα περί αξιοποίησης του ΚΕΜΧ ως Κέντρου για μετανάστες, κάτι που θα ενδυνάμωνε την τοπική οικονομία με την εισροή κοινοτικών κονδυλίων στην περιοχή, το ΓΕΣ έχει άλλα σχέδια για το ΚΕΜΧ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr ο χώρος του στρατοπέδου θα αξιοποιηθεί για τη δημιουργία ξενώνων οι οποίοι θα εξυπηρετούν αφενός τα στελέχη που υπηρετούν στην περιοχή, και αφετέρου θα μπορούν να διατεθούν για ολιγοήμερη παραμονή στελεχών με τις οικογένειές τους.

Μάλιστα τα πρώτα διαμερίσματα αναμένεται να λειτουργήσουν ως ξενώνες μέχρι τα Χριστούγεννα και η ζήτηση αναμένεται να είναι αυξημένη.

Αναλυτικά, τα κτίρια που υπάρχουν μέσα στη μονάδα διαμορφώνονται σε διαμερίσματα και τον επόμενο μήνα καλώς εχόντων των πραγμάτων αναμένεται να παραδοθούν

-7 διαμερίσματα των 75 τετραγωνικών μέτρων ικανά να φιλοξενήσουν μια τυπική οικογένεια
-και άλλα 4 διαμερίσματα των 50 τετραγωνικών μέτρων ικανά να φιλοξενήσουν ζευγάρια ή μικρότερη οικογένεια.

Σε επόμενη φάση προγραμματίζεται η διαμόρφωση άλλων 4 διαμερισμάτων, ενώ στο πρόγραμμα είναι άλλα 4 μικρότερα των 21 τετραγωνικών μέτρων.

Σύντομα θα αρχίσει και η διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων ώστε να εξυπηρετούν ξενώνες (γκαζόν, πράσινο κλπ).

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα «πείραμα» για να εξασαφλιστούν ξενώνες δια διαμονή μικρής διάρκειας και όχι ανάλογης των ΚΑΑΥ για στελέχη που ενδέχεται να θέλουν να επισκεφθούν την περιοχή.

Το ΓΕΣ αξιοποιεί έτσι τα υπάρχοντα κτίρια για να προσφέρει μια διέξοδο στα στελέχη του.

Στο στρατόπεδο ήδη λειτουργεί και αναμένεται να αναπτυχθεί μονάδα επιστράτευσης.

Πηγή: Armyvoice.gr 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες