Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

02 Φεβρουαρίου 2020

Τον Άγιο Αναστάσιο γιόρτασαν οι Ναυπλιώτες της Αθήνας

Τον πολιούχο Άγιο Αναστάσιο γιόρτασαν οι Ναυπλιώτες της Αθήνας (βίντεο)
Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε ο προστάτης και πολιούχος της γενέτειρας πόλης από τον Σύλλογο των Απανταχού Ναυπλιέων « Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ» την 1η Φεβρουαρίου 2020 εορτής της μνήμης Του στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγ. Γεωργίου Καρύκη στο κέντρο της Αθήνας όπου και φυλάσσεται η αγία Του εικόνα από το 1950.

Τελέστηκε πανηγυρική Θεία λειτουργία με αρτοκλασία προεξάρχοντος του Παν. Αρχιμανδρίτου πατρός Νικολάου Ιωαννίδη ομότιμου καθηγ. της Θεολογικής Σχολής του Παν. Αθηνών ο οποίος κήρυξε και τον Θείο λόγο αναφερόμενος γλαφυρά στο μαρτύριο του πολιούχου μας, μαζί του συλλειτούργησαν οι συμπολίτες μας Αρχιμανδρίτες Π. Χρυσόστομος Καλαθάς, Π Νικόδημος Τουρλούκης και άλλοι ιερείς. 
Τους ύμνους απέδωσε η παγκοσμίου φήμης τετραφωνική χορωδία του ιερού Ναού υπό την διεύθυνση του κ. Νικ, Βάλσαμου. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε κυριολεκτικά τον ιερό ναό από Ναυπλιώτες του λεκανοπεδίου και φίλους του Ναυπλίου μέλη του Συλλόγου. 
Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας ακολούθησε περιφορά της εικόνας του Αγ. Αναστασίου με την συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων που λαμπρύνει κάθε χρόνο την γιορτή του πολιούχου μας. 
Μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων ο πρόεδρος κος Κ. Κολόκας και τα μέλη του Δ.Σ. δεξιώθηκαν τους προσκεκλημένους και τα μέλη του Συλλόγου στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ και ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου. 
Με συγκινητικό χαιρετισμό ο πρόεδρος του Συλλόγου τόνισε ότι ο Σύλλογος αποτελεί τον μοναδικό κρίκο ένωσης της πρωτεύουσας με τ’ Ανάπλι και αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Δ.Σ. να παραμείνει ο Σύλλογος δυναμικός και με έντονη παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της πρωτεύουσας. 
Εορτάσιμους χαιρετισμούς απεύθυναν προ τα μέλη του Συλλόγου οι: Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κος Γ. Διδασκάλου, η εκπρόσωπος του Δημάρχου Ναυπλιέων και πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ κα Μ. Ράλλη, ο βουλευτής Νοτίου Τομέα της Β΄Αθήνας κος Καλλιάνος, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων κος Χ. Τεντόμας, ο λιμενάρχης Ναυπλίου κος Π. Κοντός και η πολιτευτής της Ν.Δ. Νομού Αργολίδας Ε. Παναγιωτόπουλου και τέλος ο πρόεδρος του αδελφού Συλλόγου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» κος Θ. Σπαντιδέας. 
Κατόπιν δε σε πανηγυρική ατμόσφαιρα έγινε η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου μας. Τους εορτασμούς τίμησαν με την παρουσία τους , ο συμπολίτης μας ΓΕΝ. Γραμ. του Υπουργείου Πολιτισμού κος Γ. Διδασκάλου, ο συμπατριώτης μας βουλευτής του Νοτίου Τομέα της Β΄Αθήνας κος Γ. Καλλιάνος , η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ κα Μ. Ραλλη, ο πρόεδρος του Δημ Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων κος Χ. Τεντόμας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κος Γ. Καχριμάνης, ο λιμενάρχης Ναυπλίου κος Π. Κοντός, ο Γεν. Γραμ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κος Μ. Καλαντζόπουλος, η πρόεδρος του ομίλου ΟΥΝΕΣΚΟ κα Μ. Ζηλεμένου, η πολιτευτής της Ν. Δ. Νομού Αργολιδας κα Ε. Παναγιωτόπουλου, η πολιτευτής της Ν.Δ. Ανατολικης Αττικής κα Β. Κόλλια, ο πρόεδρος του Ν. Τομέα της Ν.Δ. κος Γκλαβάς, ο πρόεδρος του Συλλογου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» κος Θ.Σπαντιδεας και η κα Ζερβοπούλου και άλλα εξέχοντα μέλη συμπολιτών μας που λαμπρύνουν την Αθηναϊκή κοινωνία. 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος: Κ. Κολόκας
Γεν. Γραμματέας: Η. Κρίππας 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες