Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

18 Μαρτίου 2020

Θωρακίζονται τα φαρμακεία και στην Αργολίδα για τον κορωνοϊό

Θωρακίζονται τα φαρμακεία και στην Αργολίδα για τον κορωνοϊό
Θωρακίζονται τα φαρμακεία και της Αργολίδας καθώς αποτελούν πλέον την πρώτη βαθμίδα ιατρικής φροντίδας με την εξάπλωση του κορωνοϊού.


Μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης και σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου  τα μέτρα που αφορούν τη λειτουργία των φαρμακείων για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και την προστασία των φαρμακοποιών - μελών του Συλλόγου είναι τα εξής:
 Δύο άτομα εντός φαρμακείων

1. Δεν θα μπαίνουν περισσότερα από δύο άτομα μέσα στο χώρο του φαρμακείου. Οι υπόλοιποι πελάτες θα πρέπει θα περιμένουν υποχρεωτικά την σειρά τους εκτός του χώρου του καταστήματος.

2. Ο πολίτης οφείλει να τηρεί υποχρεωτική απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από τον πάγκο του φαρμακείου καθώς και απόσταση δύο μέτρων από τον άλλο πελάτη που ενδεχομένως υπάρχει στον χώρο. Ο φαρμακοποιός μπορεί να χαράξει στο έδαφος του φαρμακείου (πχ.χάραξη με αυτοκόλλητη ταινία) σε απόσταση ενός μέτρου από τον πάγκο, μία διαχωριστική γραμμή.

3. Οι φαρμακοποιοί καθώς και οι υπάλληλοι του φαρμακείου οφείλουν να φορούν καθόλη την διάρκεια λειτουργίας του φαρμακείου, γάντια και μάσκα.

4. Το Δ.Σ. του Φ.Σ.Α. ανάρτησε στην ιστοσελίδα του ενημερωτικό σημείωμα προς τους πολίτες το οποίο πρέπει να αναρτηθεί στα φαρμακεία, στο οποίο αναφέρονται τα παραπάνω μέτρα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες