Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

23 Απριλίου 2020

Γιανναράς: “Οι Επίσκοποι της Ελλάδος λειτούργησαν ως κρατικοί υπάλληλοι”



Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Καθηγητή Χρήστου Γιανναρά για τη στάση της Διοικούσας Εκκλησίας στο θέμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο καθηγητής Φιλοσοφίας του Παντείου Πανεπιστημίου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4, είπε ότι η Εκκλησία μετατράπηκε από πνευματική ηγεσία σε διοικητικό υπάλληλο του δημοσίου και εκτελεστικό όργανο του κράτους.


“Οι Επίσκοποι λειτουργούσαν όλο αυτό το διάστημα, της Σαρακοστής και των εορτών, ως υπάλληλοι μιας κρατικής θρησκείας. Διεβίβαζαν στους εφημέριους την κρατική εντολή. Τι θα κάνουν και τι δεν θα κάνουν. Και δεν βρέθηκε ένας να παραιτηθεί από ντροπή. Κρατικοί υπάλληλοι η εν Ελλάδι επικρατούσα θρησκεία”, επισήμανε χαρακτηριστικά.Ο κ. Γιανναράς μίλησε επίσης για ναρκισσισμό συντηρητικών που απαίτησε να υποταχθεί η Ελλαδική Εκκλησία στην ψυχολογική τους ανάγκη να λατρεύουν είδωλα.

Ο Χρήστος Γιανναράς εκτίμησε ότι η κρίση της νέας πανδημίας έδωσε στην Ελλάδα ένα φωτεινό παράδειγμα πως όταν οι ειδικοί παίρνουν τις αποφάσεις και μιλούν με τιμιότητα στους πολίτες, όπως ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, τότε οι πολίτες γίνονται

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες