Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

08 Φεβρουαρίου 2021

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης του κτηρίου "Βίγκα" στο Ναύπλιο

 Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης του κτηρίου "Βίγκα" στο Ναύπλιο

Ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 οι προετοιμασίες για την έναρξη των εργασιών στο κτήριο "Βίγκα" στην Πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο.

Με την έγκριση εκτέλεσης εργασιών στις 31/12/2020 για την αποκατάσταση, επισκευή και αναδιαρρύθμιση των χώρων του κτηρίου "Βίγκα" δρομολογούνται όλες οι αναγκαίες μελέτες που αφορούν στην ιστορική και Γεωμετρική τεκμηρίωση - μελέτη σκοπιμότητας, την αρχιτεκτονική, στατική και Η/Μ μελέτη και την μελέτη υλικών επισκευής και συντήρησης του διακόσμου.
Συμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου στις σύγχρονες εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν θα στεγαστούν υπηρεσίες της τοπικής εφορείας ενλώ θα δημιουργηθεί και σύγχρονος εκθεσιακός χώρος.

Την επίβλεψη των ανωτέρω μελετών και παρακολούθηση των απαραίτητων εργασιών έχει η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου και Νοτίου Αιγαίου του ΥΠΠΟΑ.
"Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με το σύνολο του υπηρεσιακού δυναμικού του και ευθυγραμισμένο στο ιστορικό του καθήκον, δρομολογεί όλες τις διαδικασίες και για αυτό το μνημείο που αποτελεί αναπόστατο κομμάτι της ιστορικής μνήμης της Αργολίδας" τονίζει σε ανακοίνωση του ο κ Διδασκάλου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες