Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

09 Μαΐου 2021

Τίμησαν στο Ναύπλιο την επέτειο λήξης του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου

 


Τίμησαν στο Ναύπλιο την επέτειο λήξης του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου (βίντεο)
Με τέλεση δοξολογίας, η οποία έγινε σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και καταθέσεις στεφάνων οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με περιορισμένο αριθμό ατόμων, τιμήθηκε στην Αργολίδα και συγκεκριμένα στο Ναύπλιο η ημέρα της επετείου της λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Η 9η Μαΐου καθιερώθηκε ως ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του Ιερού Αγώνα του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.
Στις 8 το πρωί έγινε έπαρση της σημαίας της πόλης του Ναυπλίου από Διμοιρία του ΚΕΜΧ.
Ακολούθησε η τέλεση δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, την οποία παρακολούθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος , ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Πελοποννήσου Ιωάννης Μαντζούνης, οι βουλευτές Αργολίδας Γ. Ανδριανός και Α. Πουλάς, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Στρατιωτικές, Αστυνομικές, Πυροσβεστικές και Λιμενικές Αρχές, ενώ ακολούθησε ομιλία από τον κo Μπουμπάρη Νικόλαο, Πρόεδρο Συνδέσμου Φιλολόγων Αργολίδας.
Στις 11 έγινε κατάθεση στεφάνων στο χώρο του ηρώου της πόλης, από τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Ιωάννη Μαλτέζο, τους Βουλευτές Αργολίδας, τον Ανώτερο Διοικητή φρουράς Ναυπλίου (εκπροσωπώντας όλους τους ένστολους) , τον Δήμαρχο Ναυπλιέων και η τιμητική εκδήλωση εκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού ΄Υμνου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες