Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

27 Ιουλίου 2021

Ενθρόνιση από τον Μητροπολίτη Αργολίδας της Νέας Ηγουμένης στην Ι.Μ. Αγίας Μαρίνας Άργους




Το απόγευμα της Τρίτης 27 Ιουλίου 2021, παραμονή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου , μετά το πέρας του Αρχιερατικού Εσπερινού, μέσα σε κλίμα ιεράς κατανύξεως ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος προχείρισε και ενθρόνισε τη μοναχή Χρυσοστόμη σε ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας
Μαρίνας Άργους.



Η μοναχή Χρυσοστόμη , ευχαρίστησε τον Τριαδικό Θεό, τη μέγα προστάτη της μονής Αγία Μαρίνα ,τον Μητροπολίτη για την εμπιστοσύνη, την πνευματική καθοδήγηση, τη συμπαράσταση και την πατρική του αγάπη, τους κατά σάρκα γονείς της, τους Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας , τον λαό της περιοχής που με προθυμία και ζήλο στηρίζει τη Μονή .


Η νέα ηγουμένη κατάγεται από την Αργολίδα και την περιοχή Κεφαλαρίου Άργους. Γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 1970 και τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές της στο κεφαλάρι Άργους . Μπήκε στο μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας στις 4 Ιανουαρίου 1989 και εκάρη μεγαλόσχημη στις 12 Δεκεμβρίου 1991. Ύστερα από την εκδημία της γερόντισσας Μακαρίας ,ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος τέλεσε την ενθρόνιση της στις 27 Ιουλίου 2021 .



Στον Εσπερινό και στην τελετή της Ενθρονίσεως παρέστησαν Καθηγουμένες άλλων μονών και μοναστικών αδελφοτήτων, Κληρικοί από διάφορες περιοχές, Μοναχοί και Μοναχές και πλήθος προσκυνητών.

Μετά το πέρας της Ενθρόνισης η ηγουμένη δέχθηκε τις ευχές του κόσμου, ενώ στον προαύλιο χώρο του καθολικού, προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα σε όλους τους προσελθόντες.


Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνης Άργους

Η Μονή Αγίας Μαρίνας Άργους είναι ένα σχετικά μικρό συγκρότημα που ανήκει στο Δήμο Άργους – Μυκηνών, βρίσκεται στη νότια πλευρά του κάστρου του Άργους και κρέμεται στην άκρη του βουνού της Λάρισας.

Πρώτη αναφορά για την ύπαρξη της εκκλησίας γίνεται το 1729 από τον Γάλλο κληρικό Michel Fourmont, η οποία όμως καταστράφηκε ολοσχερώς επί Τουρκοκρατίας.



Το 1965, οι δύο μοναχές αδελφές Σαμιώτη αποσπάστηκαν από γειτονική μονή και εγκαταστάθηκαν στη Μονή Αγίας Μαρίνας Άργους, όπου έχτισαν τα πρώτα μικρά οικήματα. Στο ανατολικό τμήμα της αυλής, το 1970 κτίσθηκε ένας μικρός ναός, αφιερωμένος στην Παναγία τη Γιάτρισσα, στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου και στην Αγία Μαρία την Αιγυπτία




Σε ένα τοπίο κυριολεκτικά μέσα στη φύση, ανάμεσα στα λουλούδια και τα κυπαρίσσια, τη ρίγανη, το θυμάρι και τον ύσσωπο, ο επισκέπτης μπορεί να δει από τον εξώστη την πόλη του Άργους και τον Αργολικό κάμπο.




Στο εσωτερικό της Μονής Αγίας Μαρίνας Άργους υπάρχουν εικόνες λαϊκής τεχνοτροπίας που είναι έργα του 1830 – 1870, ενώ ο ναός είναι μια μικρή κεραμοσκέπαστη βασιλική, με εσωτερικό θόλο. Το τέμπλο της είναι απλό και ξύλινο. Η εικόνα της Αγίας Μαρίνας που κρατάει το διάβολο από τα κέρατα θεωρείται θαυματουργή, κυρίως για τα μικρά παιδιά που είναι άρρωστα. Σύμφωνα με την χριστιανική παράδοση, η Αγία Μαρίνα είχε χτυπήσει το διάβολο με ένα σφυρί όταν ήταν 15 ετών.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες