Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

08 Αυγούστου 2021

Εσπερινός Ονομαστηρίων Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου



Το Σάββατο 7 Αυγούστου 2021, το απόγευμα, στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού της πόλεως Άρτης, ετελέσθη Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου, επί τη Μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης και ετέθη εις προσκύνηση απότμημα του τιμίου Λειψάνου του τιμωμένου Αγίου.

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου ανέγραψε στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας τον Μητροπολίτη Εδέσσης Καλλίνικο, την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, κηρύσσοντας τον Θείο λόγο, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και την αγάπη προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο του εορτάζοντος Αγίου, ενώ κάλεσε τους πιστούς να μιμηθούν τον Άγιο που έζησε στον δικό μας τόπο και στην δική μας εποχή. Συνάμα ευχήθηκε στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Άρτης τα έτη του να είναι πολλά με υγεία και να έχει κάθε καλό στην Αρχιερατική του διακονία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης, στο πέρας του Εσπερινού εξέφρασε τόσο την ευγνωμοσύνη του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων για την παρουσία του στην πανήγυρη, όσο και την συγκίνησή του, διότι προ τριάντα ετών, δηλαδή, το έτος 1991, κατά την μοναχική του Κουρά, από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Αργολίδος κυρό Ιάκωβο, έλαβε το όνομα Καλλίνικος, εις τιμήν του Μακαριστού Μητροπολίτου Εδέσσης και ήδη Αγίου της Εκκλησίας, Καλλινίκου, με τον οποίο ο Αργολίδος Ιάκωβος συνδεόταν με βαθύτατους πνευματικούς δεσμούς.

Ζἠτησε δε, από τους παρισταμένους, να προσεύχονται, ώστε εκτός από το όνομα να λάβει και λίγη από την Χάρη του προστάτου του Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης.
 





Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες