Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

29 Σεπτεμβρίου 2021

Ένταση στην διαμαρτυρία αγροτοκτηνοτρόφων της Αργολίδας στη ΔΕΗ Ναυπλίου

 


Ένταση στην διαμαρτυρία αγροτοκτηνοτρόφων της Αργολίδας στη ΔΕΗ Ναυπλίου (βίντεο)
Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας έξω από το  κτήριο της ΔΕΗ στο Ναύπλιο την Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη στις 11 το πρωί.
Κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας ζητήθηκε από επιτροπή των αγροτών να ενημερωθεί από την προϊσταμένη του καταστήματος και επικράτησε ένταση μέχρι μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας να γίνουν δεκτά και να ενημερώσουν για τους λόγους της διαμαρτυρίας τους αλλά και να ενημερωθούν για τις αυξήσεις στους λογαριασμούς.  
Τελικά με την παρεμβαση της αστυνομίας αντιπροσωπία δυο ατόμων εισηλθε στα γραφεία οπου είχε συναντηση με την προϊσταμένη της ΔΕΗ.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι αναφέρουν σε ανακοίνωση τους:

"Σαν να μην μας φτάνανε όλα τα προβλήματα που έχουμε, έρχονται η κυβέρνηση και η ΔΕΗ, να αυξήσουν το αγροτικό ρεύμα σε 50% (σε πρώτη φάση).
Είναι αδιανόητο με το ήδη αυξημένο κόστος παραγωγής, τις τιμές πώλησης στο κόστος παραγωγής, να αυξάνουν και την τιμή του ρεύματος. Αυτό στην κυριολεξία, αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα για τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους. Θα κάνει πολλές καλλιέργειες ασύμφορες και θα οδηγηθούν σε εγκατάλειψη.


Απαιτούμε:

- Να μη γίνει καμία αύξηση στο ρεύμα.

- Μείωση της τιμής του αγροτικού τιμολογίου ρεύματος.

- Καμία διακοπή αγροτικής - οικιακής παροχής.

- Κατώτατη εγγυημένη τιμή που θα διασφαλίζει το κόστος παραγωγής και ένα εισόδημα, για να μπορούμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες.

- Αφορολόγητο πετρέλαιο.

- Αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ.

- Κατάργηση ΦΠΑ σε μέσα, εφόδια και στα είδη πρώτης ανάγκης."
Στην κάμερα των Αργολικών Ειδήσεων μίλησε ο Πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας Μιχάλης Κρόκος:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες