Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

22 Οκτωβρίου 2021

Εγκαινιάστηκε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Ναύπλιο

 


Εγκαινιάστηκε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Ναύπλιο (βίντεο)
Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ πραγματοποίησαν την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου τα εγκαίνια του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής στο Ναύπλιο. 
Τον Αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος.
Το πάρκο θα χρησιμοποιηθεί για την εκμάθηση της ασφαλούς οδηγικής συμπεριφοράς σε μαθητές και μαθήτριες σχολείων της Αργολίδας.
Το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Ναυπλιέων είναι έτοιμο να δεχτεί μικρούς και μεγάλους με τα ποδήλατα τους και να προσφέρει ασφαλή και διασκεδαστική οδηγική εμπειρία.
Η εξοικείωση με την κυκλοφοριακή αγωγή από μικρή ηλικία έχει μεγαλύτερη απόδοση και τα πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής αποτελούν ιδανικό χώρο όπου οι μικροί μαθητές θα πάρουν τα πρώτα τους μαθήματα σε θέματα οδικής ασφάλειας. 
Σε αυτό θα βοηθήσει πολύ η χρήση ποδηλάτου ή και τα μικρά αυτοκίνητα, αφού έτσι το μάθημα γίνεται παιχνίδι. 
Το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής σύμφωνα με το Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο , στοχεύει να διδάξει τα παιδιά τους κανόνες ορθής κυκλοφοριακής και οδικής συμπεριφοράς μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων και παιχνιδιών των οποίων το παιδί συμμετέχει, δρα, αντιλαμβάνεται και συνειδητοποιεί την σημαντικότητα της κυκλοφοριακής αγωγής, μαθαίνοντας βιωματικά και όχι απομνημονεύοντας πληροφορίες. 
Το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής είναι εγκεκριμένο αλλά και προτεινόμενο από το Υπουργείο Παιδείας για επισκέψεις μαθητών στο πλαίσιο προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων.
Για την δημιουργία του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής συνεργάστηκαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ναυπλιέων, η Διεύθυνση Τροχαίας Ναυπλίου και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας. 
Στα εγκαίνια παρευβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ναυπλίου Γιώργος Καχριμάνης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ο Διοικητής της Τροχαίας Ναυπλίου Κωνσταντίνος Θάνος, εκπρόσωποι σχολείων και μαθητές

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες