Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

08 Νοεμβρίου 2021

Γύρω μας μυρίζει θάνατος και εκείνοι δεν το μυρίζουν - Ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου για την κατάσταση στο Άγιο Όρος

 




Συγκλονιστικές είναι οι δηλώσεις του Ηγουμένου της Μονής Εσφιγμένου, Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίου, για την κατάσταση που επικρατεί στο Άγιο Όρος αναφορικά με τον κορονοϊό.

Όπως τόνισε ο Γέροντας μιλώντας στο MEGA TV, «η κατάσταση στο Άγιον Όρος δεν είναι πολύ ευχάριστη, υπάρχουν πάρα πολλά κρούσματα».


«Οι θάνατοι έχουν ανέβει στους εννέα και οι πληροφορίες λένε ότι θα ανέβει παραπάνω ο αριθμός, εκτός αν γίνει κάποιο θαύμα και γλυτώσουν οι άνθρωποι», συμπλήρωσε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, “αυτό συμβαίνει διότι υπάρχουν φωνές μέσα στο Άγιο Όρος που παρασύρουν κόσμο, εντός και εκτός Αγίου Όρους. Είναι μεμονωμένες, και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το όνομα του Αγίου Όρους και να πουν ότι το Άγιο Όρος μιλά, και δεν πιστεύει στον κορονοϊό, ότι όλα αυτά είναι ψέμματα, μυθεύματα.”

Για τον εμβολιασμό και την Εκκλησία ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου σημείωσε ότι «δεν μπορεί όταν κάποιοι έχουν έναν τρόπο έκφρασης να αμαυρώνεται ο αγώνας των υπολοίπων. Υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να πείσουν τους συνανθρώπους να σκεφτούν λογικά, είναι απλή λογική.

Αλλά επικρατεί ένας φανατισμός σε κάποιους ανθρώπους που εκεί δείχνει ότι δεν είναι μόνο ιατρικό, αλλά έχει γίνει πνευματικό το ζήτημα, διότι πάσχουν αυτοί οι άνθρωποι, δεν κινούνται με το χριστιανικό πνεύμα.

Αυτός ο φανατισμός, αυτή η οργή, αυτός ο θυμός, αυτές οι κατάρες δηλώνουν φανατισμό, ένα πνεύμα τελείως αντίθετο από τον Χριστιανισμό. Γύρω μας μυρίζει θάνατος κι εκείνοι δεν το μυρίζουν, δεν θέλουν να το μυρίσουν, και λόγω του ράσου που φορούν, παρασέρνουν κόσμο».

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες