Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

27 Ιανουαρίου 2022

Επίσκεψη Νίκα στην Αργολίδα για τις ζημιές από τον παγετό

 


Σύσκεψη Αργολίδα
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας επισκέφθηκε την Πέμπτη 27/1 την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας όπου τον υποδέχθηκε στο Διοικητήριο της Π.Ε. Αργολίδας  στο Ναύπλιο ο  Αντι/ρχης Π.Ε. Αργολίδας Δημήτριος Σχοινοχωρίτης.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ Ιωάννης Μαλτέζος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού της Περιφέρειας Πελ/σου Ιωάννης Μαντζούνης κα.
Μείζον θέμα της συζήτησης ήταν οι ζημιές που προκλήθηκαν από τον παγετό που έπληξε τα εσπεριδοειδή και τα κηπευτικά στην Π.Ε Αργολίδας στις 25 και 26/1/2022. Επί πέντε συνεχόμενα βράδια είχαμε παγετούς στην Αργολίδα,με ισχυρότερο την 25/1/2022 όπου η θερμοκρασία κυμάνθηκε από -5 έως -8 με βάση ενδείξεις του μετεωρολογικού σταθμού Πυργέλας. 

Η αρμόδια υπηρεσία (Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής) πραγματοποίησε αυτοψία στις καλλιέργειες και ενημέρωσε ενδελεχώς τον Περιφερειάρχη για το μέγεθος των ζημιών. Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Περ/ρχη κ. Νίκα με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο. 
Εστάλη η έκθεση της αρμόδιας υπηρεσίας ΔΑΟΚ της Π.Ε Αργολίδας στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό ,στον ΕΛΓΑ και αναμένεται επίσκεψη του κ. Λυκουρέντζου στη Αργολίδα την Τετάρτη 2/2/2022.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες