Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

08 Ιανουαρίου 2022

Ομολογία πίστης από τον τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς

 



Του Γιώργου Θεοχάρη

Την περασμένη Κυριακή ο 33χρονος Σέρβος αστέρας του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς κέρδισε τον πέμπτο τίτλο του Wimbledon και το 16ο Grand Slam, νικώντας τον Ρότζερ φέντερερ, σε έναν συναρπαστικό αγώνα, που παρακολούθησε όλη η υφήλιος με κομμένη ανάσα.

«Πρώτα απ’ όλα είμαι Ορθόδοξος Χριστιανός και μετά αθλητής», έχει δηλώσει ο Νόλε, όπως αποκαλείται χαϊδευτικά.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατά την διάρκεια ενός αγώνα επικαλείται το όνομα του Κυρίου ή φοράει γύρω από τον λαιμό του τον Σταυρό, ομολογώντας την πίστη του.

Για εκείνον η πίστη είναι πάνω από τους 68 τίτλους και τα 12 Γκραντ Σλαμ, που έχει κερδίσει μέχρι τώρα στην καριέρα του.

Όταν τον Απρίλιο του 2011 έλαβε το παράσημο του Αγίου Σάββα πρώτου βαθμού από τα χέρια του Πατριάρχη των Σέρβων Ειρηναίου, που είναι η υψηλότερη διάκριση στην Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία και δόθηκε σε αυτόν, ειδικά επειδή συνέβαλε οικονομικά στην ανακαίνιση θρησκευτικών κτιρίων στην πατρίδα του, τη Σερβία, ο Σέρβος υπερ-αθλητής δήλωσε:

«Αυτός είναι ο σημαντικότερος τίτλος της ζωής μου, επειδή πρώτα απ’ όλα είμαι Ορθόδοξος Χριστιανός και μετά αθλητής» .

Όντας ο ίδιος εκατομμυριούχος, χάρη στα κέρδη των τουρνουά και σε πολλά διαφημιστικά συμβόλαια, βοηθά όσο μπορεί τους αναξιοπαθούντες.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, το Ίδρυμα Novak Djokovic, του οποίου είναι ένας από τους κύριους ευεργέτες, συνέβαλε με 94.000 ευρώ στην ανακαίνιση ενός παιδικού σταθμού στην πόλη Ποζέγκα της Σερβίας, όπου φιλοξενούνται παιδιά από 3 μέχρι 5 ετών.

Τον Οκτώβριο του 2017, ο τενίστας ανακοίνωσε την σύσταση ενός εστιατορίου στη Σερβία, που προσφέρει δωρεάν φαγητό στους άστεγους και στους απόρους. “Τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα για μένα. Έχω κερδίσει αρκετά για να θρέψω όλη τη Σερβία. Νομίζω ότι το αξίζουν μετά την υποστήριξη που έλαβα από αυτούς”, ανέφερε σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε τότε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νόλε, μέσα στις θρησκευτικές του αναζητήσεις, είχε στραφεί παλαιότερα για ένα διάστημα στον βουδισμό.

Άλλωστε ο βουδισμός είναι και λίγο της μόδας στον χώρο του τένις. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Έλληνας αστέρας του τένις Στέφανος Τσιτσιπάς είχε πριν από λίγο καιρό δηλώσει ως επιθυμία του να συναντήσει τον Δαλάι-Λάμα.

Ο Βουδισμός φαίνεται σαν να έχει κάποια πνευματικότητα, πίσω όμως από αυτήν κρύβονται πολλά δαιμόνια.

Αυτό έπαθε και ο Νόλε, ο οποίος την περίοδο της ενασχόλησής του με τις ανατολικές θρησκείες, έπεφτε από αποτυχία σε αποτυχία.

Γρήγορα συνήλθε, κατάλαβε το λάθος του και επέστρεψε πάλι στην αληθινή Ορθόδοξη πίστη, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του το 2011 ενώπιον του Πατριάρχη και της Σερβικής Ιεραρχίας.

Τα ίδια ευχόμαστε και στον Στέφανο Τσιτσιπά.

Αντί για το μακρινό Θιβέτ και τον Δαλάι-Λάμα, θα ήταν προτιμότερο να επισκεφθεί πρώτα το κοντινό του Άγιον Όρος, για να γνωρίσει την γνήσια πνευματικότητα, που πιθανόν αναζητεί.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες