Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

14 Φεβρουαρίου 2022

Παρουσία του Δ. Καμπόσου συνεδρίασε η Επιτροπή των εορτασμών για τα "100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή"

 


Νέα Κίος
Συνεδρίασε παρουσία του Δημάρχου Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου, το απόγευμα της Δευτέρας 14 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Κίου, η Συντονιστική και Εκτελεστική Επιτροπή για τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, με στόχο τον συντονισμό των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με αγιασμό που τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος και εφημέριος της Ν. Κίου π. Δημοσθένης Γάτσιος. 
Το 2022 αποτελεί το έτος που συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η οποία συνιστά ένα γεγονός που «σημάδεψε» ολόκληρη τη νεοελληνική ιστορία.
Η Νέα Κίος στο Δήμο Άργους Μυκηνών θα τιμήσει την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής, όπως αξίζει τόσο στην ιστορία του τόπου αλλά, και ιδιαίτερα, ως φόρο τιμής στους προγόνους της, που μέσα από μεγάλες δυσκολίες, ξεριζωμένοι από μια πατρίδα που ο ελληνισμός μεγαλούργησε επί 2.000 και πλέον χρόνια, κατάφεραν, όχι μόνο να επιβιώσουν στη νέα πατρίδα, αλλά να δώσουν και ένα στίγμα αξιόλογο, μεταλαμπαδεύοντας από τις αλησμόνητες πατρίδες στην κυρίως Ελλάδα τις αξίες, τον πολιτισμό τους και το δυναμικό τους πνεύμα.
Προσωπικότητες που έλκουν την καταγωγή ή έχουν δραστηριοποιηθεί στη Νέα Κίο, και απλοί πολίτες που έχουν ενδιαφέρον για το εν λόγω ζήτημα καλούνται να συνθέσουν αξιόλογες κοινές εκδηλώσεις, αντάξιες της συγκεκριμένης επετείου.

Η συνεδρίαση της επιτροπής πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Γιώργου Μανινή και παρευρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Π.Σκούφης, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΚΕΔΑΜ Γ.Σαρηγιάννης, Αντιδημάρχοι Αθλητικοί και πολιτιστικοί Σύλλογοι καθώς επίσης Διευθυντές των σχολείων και το Τοπικό Συμβούλιο.
Ο Δημήτρης Καμπόσος μεταξύ άλλων ανέφερε, πως η φόρτιση είναι μεγάλη όταν γυρίζει η μνήμη σε εκείνα τα μαύρα χρόνια που με λίγα ρούχα στα χέρια προσπαθούσαν να ξεφύγουν από την λύσσα με την οποία τους καταδίωξαν οι Τσέτες. Δεν είναι γιορτή είναι μια μαύρη επέτειος
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Π. Σκούφης τόνισε πως η Νέα Κίος να είναι η αιχμή του δόρατος αυτών των εκδηλώσεων. Αιτιολόγησε τον τρόπο με τον οποίο επιλέγησαν τα μέλη της επιτροπής και ζήτησε συνεργασία και συνεννόηση.
Ο Πρόεδρος της επιτροπής, πρώην δήμαρχος Νέας Κίου Γιώργος Μανινής είπε πως… “στην σκέψη της επετείου με βασάνισε το ερώτημα εάν είμαστε αντάξιοι των προγόνων μας. Στην περίσταση δεν ταιριάζουν παραταξιακές σκοπιμότητες και μικροψυχίες. Μόνο με ενότητα πρέπει να τιμήσουμε τα 100 χρόνια.”

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες