Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

16 Φεβρουαρίου 2022

Αγρότες της Αργολίδας απέκλεισαν το δρόμο Ναυπλίου - Μυκηνών

 

Το απόγευμα της Τέταρτης 16 Φεβρουαρίου στις 7μμ οι αγρότες της Αργολίδας προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου αρχαιοτήτων (Ναυπλίου- Μυκηνών)), στο ύψος του Αγ. Γεωργίου.
Αγρότες




Συμφωνα με πληροφορίες οι αγρότες θα ανοίξουν τον δρόμο στις 9μ.μ. ενώ η αστυνομία εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων από άλλους δρόμους.
Η ανακοίνωση των αγροτών αναφέρει:

"Μετά από την Πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων, που συμμετείχαν 30 μπλόκα από όλη την Ελλάδα, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας αποφάσισε:
1. Να ενισχυθούν τα υπάρχοντα μπλόκα
2. Να κλιμακωθεί ο αγώνας με αγωνιστικές κινητοποιήσεις την Τετάρτη που θα είναι συντονισμένες σε πανελλαδικό επίπεδο.
3. Να σταλεί πρόσκληση στους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων να επισκεφτούν τα μπλόκα και να εκφράσουν τη στήριξη τους στα αιτήματα και στον αγώνα μας.
4. Να ζητηθεί συνάντηση Επιτροπής των Μπλόκων με κυβερνητικό κλιμάκιο που θα έχει επικεφαλής τον πρωθυπουργό, όπου θα τεθεί για ικανοποίηση το πλαίσιο των αιτημάτων μας, που περιλαμβάνει:
- Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
- Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά κ.ά.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.
- Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης."

Δείτε βίντεο από την διαμαρτυρία των αγροτών παρακάτω:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες