Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

25 Φεβρουαρίου 2022

Ο Γιώργος Διδασκάλου είδε από κοντά τις εργασίες συντήρησης του Επιταφίου του Αγίου Νικολάου Ναυπλίου





Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου επισκέφθηκε σήμερα την έδρα της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ.
Μιας Διεύθυνσης με σπουδαία διαχρονική προσφορά στον τομέα του Πολιτισμού η οποία είναι συνδεδεμένη με την προστασία και την ανάδειξη των μνημείων μας.
Μέσα από τη συντήρηση αρχαίων και νεώτερων μνημείων αναδεικνύεται η ομορφιά της δημιουργίας στην αρχαιότητα και παρουσιάζεται η μοναδικότητα των αντικειμένων στον σύγχρονο κόσμο.
Κινητά μνημεία από το Αχίλλειο της Κέρκυρας, αντικείμενα από την προστατευόμενη οικία Μπάρλα, ψηφιδωτά, ιστορικές εικόνες, αντικείμενα από τα πρώην Βασιλικά κτήματα Τατοΐου, ο επιτάφιος του ΙΝ Αγίου Νικολάου Ναυπλίου, στερεωτικές επεμβάσεις σε αρχαιολογικά μνημεία ανά την επικράτεια είναι μόνο ένα μικρό δείγμα από το εξαίρετο έργο της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του ο κ. Διδασκάλου είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει όλους τους υπαλλήλους και τα στελέχη της υπηρεσίας για τη μοναδική προσφορά τους στο έργο του Υπουργείου Πολιτισμού και ειδικά την διευθύντρια κα. Μαρία Μερτζάνη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες