Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

26 Φεβρουαρίου 2022

Μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων Αστυνομικών και Στρατιωτικών στο Ναύπλιο





Το πρώτο Ψυχοσάββατο κάθε χρόνου έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης υπέρ των πεσόντων, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος Αστυνομικών και Αξιωματικών - Οπλιτών των Ενόπλων Δυνάμεων.



Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποίησε το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022 μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όσων Αστυνομικών θυσιάστηκαν στο βωμό του καθήκοντος, στο στρατιωτικό νεκροταφείο του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ναυπλίου.




Επίσης τελέστηκε με μέριμνα της ΥΔΥΠΝ επιμνημόσυνη δέηση και υπέρ των πεσόντων Αξιωματικών – Οπλιτών στους αγώνες του Έθνους.





Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος.





Αμέσως μετά τελέστηκε Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων Αστυνομικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας.











Στις εκδηλώσεις μνήμης παραβρέθηκαν, εν ενεργεία αστυνομικοί και στρατιωτικοί συνταξιούχοι, πολίτες, συγγενείς, καθώς και εκπρόσωποι αρχών και φορέων του τόπου μας, τιμώντας έτσι τη μνήμη των Αστυνομικών και Στρατιωτικών που έδωσαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.






Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και μετά το πέρας της τελετής, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στις προθήκες με ιστορικά κειμήλια που έχει δημιουργήσει ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας.

















Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας δημιούργησε τις προθήκες που με τα Ιστορικά Κειμήλιά τους διατηρούν την Ιστορία των Σωμάτων Ασφαλείας ( πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής, πρώην Αστυνομίας Πόλεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και του Πυροσβεστικού Σώματος) . Επίσης έχει αρχίσει η συγκέντρωση στοιχείων προκειμένου δημιουργηθεί ένα τεύχος ή βιβλίο με την Ιστορία που διαδραμάτισε η Αστυνομία από το 1821 μέχρι σήμερα. Εκεί θα ευρίσκεται ο ομιλών για να σας ενημερώνει.Ακολούθησε δεξίωση προς όλους τους καλεσμένους.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες