Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

04 Φεβρουαρίου 2022

Αγρότες της Αργολίδας βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους - Αποφασίζουν για κινητοποιήσεις

 


Αγρότες στην Αργολίδα

Αγρότες από την Αργολίδα συγκεντρώθηκαν με τα τρακτέρ τους στην Εθνική οδό Ναυπλίου - Μυκηνών, στο ύψος του Ανυφίου στις 8 το βράδυ της Παρασκευής 4 Φεβρουαρίου 2022. 
Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας και τα μέλη του δεν έμειναν ικανοποιημένοι από όσα άκουσαν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, κατά την επίσκεψή του στην Αργολίδα. 
Αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μέλη του Συλλόγου συγκεντρώθηκαν στην Εθνική οδό όπου πραγματοποίησαν γενική συνέλευση, τις αποφάσεις της οποίας θα γνωστοποιήσουν άμεσα. 
Ο Σύλλογος που πραγματοποίησε αγωνιστική κινητοποίηση στο Ναύπλιο, έξω από το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας την Πέμπτη 3/2, δηλώνει, ότι στην επαφή που είχε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης δεν υπήρξε καμία δέσμευση σχετικά με την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, τα οποία είναι:
• Να αποζημιωθούν όλοι όσοι επλήγησαν από τον παγετό στο 100% της πραγματικής ζημιάς σε παραγωγή και φυτικό κεφάλαιο χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα διασφαλίζουν το κόστος παραγωγής και ένα ικανοποιητικό εισόδημα να μπορούμε να ζήσουμε της οικογένειες μας, με φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για το λαό.
• Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, με κρατική χρηματοδότηση που θα αποζημιώνει στο 100% την πραγματική ζημιά.
• Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και μείωση στο 50% στο αγροτικό ρεύμα.
• Αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ.
• Επιδότηση στις ζωοτροφές και στα λιπάσματα.
Σημειώνεται πως διαμαρτυρίες αγροτών που αφορούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ζητούν από την κυβέρνηση να δοθούν λύσεις, εχουν ξεκινήσει στον κόμβο της Νίκαιας, κάτω από την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, όπου εχουν συγκεντρωθεί τρακτέρ από Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα με την αστυνομία να μην επιτρέπει στους αγρότες να περάσουν από το σημείο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες