Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

11 Φεβρουαρίου 2022

Ναύπλιο: Διαμαρτυρία αγροτών της Αργολίδας στη ΔΕΗ

 


Αγρότες ΔΕΗ
Διαμαρτυρία έξω από το κτίριο της ΔΕΗ Ναυπλίου την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου πραγματοποίησαν αγρότες της Αργολίδας στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τους.
Στην συγκέντρωση συμμετείχαν το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Αργολίδας και η Ομοσπονδία Εμπόρων Βιοτεχνών Αργολίδας.
Κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας αγρότες επιδείκνυαν τους απίστευτα φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ με την ρήτρα αναπροσαρμογής την οποία οι αγρότες ζητούν να αποσυρθει από το αγροτικό ρεύμα.
Σε ανακοίνωση του οι αγρότες αναφέρουν: 

"Μαζική Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο σημείο του μπλόκου της Αργολίδας, όπου ομόφωνα αποφασίστηκε η συνέχιση του αγώνα που αφορά την επιβίωση των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες δεν αποπροσανατολιζόμαστε από το στόχο μας!
Οι εξαγγελίες του υπουργείου και τα 7 μέτρα δήθεν στήριξης σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται, ούτε στο ελάχιστο, για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες και τα δίκαια αιτήματα μας. Επιπλέον καμία στάση αναμονής δεν θα κρατήσουμε λόγω της παραίτησης του υπουργού Αγροτικής και της εναλλαγής της ”υπουργικής καρέκλας”.
Έχουμε την πείρα και γνωρίζουμε καλά ότι τα μεγάλα και ασφυκτικά προβλήματα που βιώνουμε δεν είναι αποτέλεσμα ενός προσώπου ή ακόμα και μιας κυβέρνησης. Αντίθετα είναι αποτέλεσμα μιας συνεχιζόμενης πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που με εργαλείο την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δημιουργούν όλο και περισσότερα προβλήματα και εξοντώνουν τους βιοπαλαιστές αγρότες για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, τη συγκέντρωση γης, παραγωγής και εμπορίας των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.
Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η μαχητική, αγωνιστική κινητοποίηση, τα μπλόκα της αγροτιάς. Είναι ο μόνος δρόμος για να αποσπάσουμε πραγματικά μέτρα ανακούφισης και να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης.
Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά, ενισχύουμε το μπλόκο στο δρόμο των αρχαιοτήτων. Δυναμώνουμε τον αγώνα και απαιτούμε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα επιβίωσής μας.
Απαιτούμε:

· Να αποζημιωθούν όλοι όσοι επλήγησαν από τον παγετό στο 100% της πραγματικής ζημιάς σε παραγωγή και φυτικό κεφάλαιο χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

· Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα διασφαλίζουν το κόστος παραγωγής και ένα ικανοποιητικό εισόδημα να μπορούμε να ζήσουμε της οικογένειες μας, με φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για το λαό.

· Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, με κρατική χρηματοδότηση που θα αποζημιώνει στο 100% την πραγματική ζημιά σε παραγωγή – φυτικό – ζωικό κεφάλαιο

· Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και μείωση στο 50% στο αγροτικό ρεύμα.

· Επιδότηση στις ζωοτροφές και στα λιπάσματα.

· Αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ." 
Την Κυριακή 13/02 στις 11πμ οι αγρότες της Αργολίδα έχουν συγκέντρωση στο χώρο του μπλόκου και απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στους μαζικούς φορείς του κινήματος της Αργολίδας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες