Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

02 Φεβρουαρίου 2022

Ο εορτασμός του πολιούχου Αγίου Αναστασίου στην Αθήνα από το Σύλλογο «Ο Ναύπλιος»

 


Άγιος Αναστάσιος
Με επισημότητα αλλά και με σεμνότητα και πλήρη τήρηση όλων υγειονομικών μέτρων, εορτάστηκε στην Αθήνα ο πολιούχος Άγιος Αναστάσιος, από το Σύλλογο των απανταχού Ναυπλιέων «Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ», που αποτελεί και την επίσημη εορτή του ιστορικού Συλλόγου.
Στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρύκη στην Αθήνα, που φυλάσσεται από το 1950 η Αγία του Εικόνα, τελέσθηκε πανηγυρική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του προϊσταμένου του Ιερού Ναού. Παν. Αρχιμανδρίτη π. Νικολάου Ιωαννίδη, Καθηγητού Πανεπιστημίου, ο οποίος και κήρυξε και το θείο Λόγο και συλλειτουργούντων των συμπολιτών μας παν. Αρχιμανδριτών ,π. Χρυσόστομο Καλαθά και π. Νικόδημο Τουρλούκη.
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας επακολούθησε περιφορά της Αγίας Εικόνας εντός του Ιερού Ναού.
Ακολούθως ο Πρόεδρος κ. Κων/νος Κολόκας ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες στον σημερινό εορτασμό και ευχήθηκε, του χρόνου όλοι μαζί, να εορτάσουμε τον Άγιο με την συνηθισμένη μεγαλοπρέπεια. Στο τέλος της ομιλίας του ο Πρόεδρος ανέγνωσε συγκινητικά μηνύματα και ευχές προς τους Ναυπλιείς της πρωτεύουσας, του Δημάρχου Ναυπλιέων κ. Δημήτρη Κωστούρου και της Προέδρου του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. κ. Μαρίας Ράλλη.
Στη θεία λειτουργία παρεβρέθηκε ο συμπολίτης μας Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Γ. Διδασκάλου, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων κ. Χρ. Τεντόμας, ο πρώην εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ συμπολίτης μας κ. Π. Χριστίδης και πολύς κόσμος.
Στο τέλος της εκδήλωσης ευλογήθηκε από τους Ιερείς και ο Πρόεδρος έκοψε τη βασιλόπιτα του Συλλόγου.
Ευχή όλων μας, του χρόνου, να εορτάσομε τον Άγιό μας με κάθε μεγαλοπρέπεια, όπως την έχουμε καθιερώσει.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες