Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

16 Μαρτίου 2022

Επισκέψεις ΙΣΚΕ στα κόμματα

  




Αντιπροσωπεία του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος και της Ενώσεως Συνδέσμων Κληρικών Κρήτης επισκέφτηκαν διαδοχικά, κατά το διήμερο 14 και 15 Μαρτίου, τον Γενικό Γραμματέα του Κ.Κ.Ε. κ. Δημήτριο Κουτσούμπα, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκο Βελόπουλο και τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ κ. Όλγα Γεροβασίλη και κ. Ιωάννη Αμανατίδη.



Σκοπός της συναντήσεως με τους φορείς των κομμάτων ήταν αφενός η άμεση διαδικαστικού τύπου νομοθετική τακτοποίηση των οργανικών θέσεων των Εφημερίων και αφ' ετέρου, η αποκατάσταση για την παραπληροφόρηση που έγινε πρόσφατα και αφορούσε τον δήθεν νέο διορισμό 4.000 κληρικών. Σχετική με το θέμα συνάντηση έγινε την 1/3/2022 με τον πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Νίκο Ανδρουλάκη.


Από τις παραπάνω γόνιμες και σε πολύ καλό κλίμα συναντήσεις προέκυψε η πλήρης στήριξη των ανωτέρω κομμάτων στο αίτημα των κληρικών, αφού ουδεμία νέα πρόσληψη κληρικού πρόκειται να πραγματοποιηθεί με τον τρόπο που υπονόησαν μερικοί και ουδεμία οικονομική επιβάρυνση επί πλέον θα υποστεί ο κρατικός προϋπολογισμός από την νομοθετική ρύθμιση και τακτοποίηση αυτή.


Η αντιπροσωπεία των κληρικών τόνισε ιδιαίτερα ότι τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα προσέβαλαν τους κληρικούς, οι οποίοι δεν είναι κοινωνικά ανάλγητοι ώστε να ζητούν σε εποχές δύσκολες νέους διορισμούς.

Τουναντίον, δεν σταμάτησαν νυχθημερόν να διακονούν ταπεινά τον άνθρωπο σε όλα τα επίπεδα (ποιμαντικά, πνευματικά, κοινωνικά, ψυχολογικά, φιλανθρωπικά κ.α.). Η όποια επιδίωξη με την πρόκληση αυτής της αναστάτωσης πιστεύουμε ότι προέρχεται από κέντρα τα οποία σκοπό έχουν, μεταξύ άλλων, να εργαλειοποιήσουν το θέμα της τακτοποιήσεως των Κληρικών, με τελικό σκοπό την ακύρωση του. Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, δεν θα επιτρέψουμε την εργαλειοποίηση του θέματος από κανέναν.


Οι εκπρόσωποι του Ιερού Συνδέσμου των Κληρικών της Ελλάδος ευχαριστούν θερμά τους εκπρόσωπους των κομμάτων με τους οποίους συζήτησαν το θέμα και εύχονται σύντομα να δοθεί λύση στο ως μη όφειλε χρονίζον θέμα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες