Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

11 Μαρτίου 2022

Η Αγία Θεοδώρα Πολιούχος Άρτης



Με λαμπρότητα ετελέσθη την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, το απόγευμα, Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την μνήμη της Αγίας Θεοδώρας, Πολιούχου της Άρτας.

Στην Ακολουθία, στον εν Άρτη Ιστορικό Ναό της Αγίας, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσαλων κ. Τιμόθεος, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου και Άρτης κ. Καλλινίκου.

Ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε τους συμπανηγυρίζοντες Αγίους Αρχιερείς. Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος εκήρυξε τον Θείο λόγο και ανεφέρθη περιεκτικά στον βίο της εορταζούσης Αγίας Θεοδώρας και στην υπομονή της, επικαλούμενος τη χάρη και τη σκέπη της, για τον λαό της Άρτας και όλης της Ηπείρου.

Τηρουμένων των υγειονομικών διατάξεων για την πανδημία, οι πιστοί προσήλθαν στον Ιερό Ναό, προκειμένου να προσκυνήσουν τα χαριτόβρυτα Λείψανα της Αγίας και να συμμετάσχουν στον εόρτιο Εσπερινό.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού θα κορυφωθούν αύριο Παρασκευή το πρωί, με την τέλεση της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας και την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των λειψάνων της Αγίας Θεοδώρας, όπου φέτος για υγειονομικούς λόγους δε θα συμμετάσχουν μαθητές των Σχολείων.
 







Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες