Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

30 Μαρτίου 2022

O Αργολίδος Νεκτάριος για τον πόλεμο στην Ουκρανία: “Πονάμε! Αυτή είναι η Ορθοδοξία;”

   


 
Για τον πόλεμο στην Ουκρανία και για τις τραγικές συνέπειές του, μίλησε στο ραδιόφωνο του PEMPTOUSIA FM ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος.

Προσκεκλημένος του δημοσιογράφου Δημήτρη Στρουμπάκου στην εκπομπή ”Ορθόδοξες διαδρομές”, η οποία μεταδίδεται κάθε Πέμπτη στις 10 το πρωί, με πόνο ψυχής τονίζει πως πονάμε ως άνθρωποι να βλέπουμε δύο λαούς Ορθοδόξους να σκοτώνονται μεταξύ τους. “Δεν είναι αυτή η Ορθοδοξία”, τονίζει.



Ο Σεβασμιώτατος υπογραμμίζει ότι είναι αδιανοήτο τον 21ο αιώνα, ύστερα από τόσους πολέμους που προηγήθηκαν, δύο λαοί με κοινές καταβολές να σκοτώνονται. “Από την στιγμή που φεύγει ο Θεός από την ζωή μας χάνεται η Ειρήνη και η αγάπη. Οι άνθρωποι δεν θέλουν ζήσουν με τον Θεό και ιδού τα αποτελέσματα τα οποία είναι ορατά. Στον 21ο αιώνα μετά από τόσους πολέμους και τόσα δράματα που ζήσαμε , δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που γίνεται τώρα στην Ουκρανία. Σε ένα πολιτισμένο κόσμο μέσα στην Ευρώπη να συμβαίνει αυτό το δράμα;Πονάμε!!Βλέπουμε δύο λαούς αδελφούς Ορθοδόξους να σκοτώνονται μεταξύ τους; Τι παράδειγμα δίνουμε στον υπόλοιπο κόσμο; Αυτή είναι η Ορθοδοξία;” αναρωτήθηκε.

Μιλώντας για τους πρόσφυγες που έφτασαν στην μητροπολιτική του περιφέρεια, σημειώνει: Ήρθαν Ουκρανοί πρόσφυγες στην Αργολίδα και βλέπει κανείς στα πρόσωπα των γυναικών και των παιδιών τον τρόμο και την αγωνία για το αν θα σωθούν οι άντρες τους ή θα σκοτωθούν. Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό που γίνεται στην Ουκρανία ούτε μπορώ να το δικαιολογήσω”.

“Μιλάω με φίλους στην Ουκρανία και μου λένε πώς η κατάσταση είναι απελπιστική. Και με ανθρώπους στην Ρωσία μιλάω, προσπαθούν να δικαιολογήσουν την κατάσταση , αλλά φοβούνται να μιλήσουν από το καθεστώς γιατί υπάρχει ποινή φυλάκισης”, ανέφερε για τις συνομιλίες που έχει με ανθρώπους στην Ουκρανία και τη Ρωσία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες