Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

08 Μαΐου 2022

Άργος: Σε εορταστικό κλίμα ολοκληρώθηκε ο 14ος Αργειακός Μυκηναϊκός Δρόμος

 


Άργος
Σε κλίμα εορταστικό ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής τα δρομικά αγωνίσματα του  14ου Αργειακού – Μυκηναϊκού Δρόμου που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαΐου με αφετηρία την Πύλη των Λεόντων και τερματισμό μετά από 21 χιλιόμετρα σε έναν αγώνα – ιστορική αναδρομή σε μια από τις αρχαιότερες πόλης του κόσμου, το Άργος.
H διοργάνωση περιλάμβανε αγώνα 5χλμ και παιδικό αγώνα 1χλμ, ενώ μετάλλια και απονομές των αθλητών που πρώτευσαν έγιναν στην πλατεία Αγίου Πέτρου.  
Τα 21χλμ. είχαν εκκίνηση την Πύλη των Λεόντων και οι αθλητές πέρασαν από το Μοναστηράκι -Παναγία Βαρσέκα, πριν το τρίστρατο ( Μπαρντουβά) , Κουτσοπόδι, Αεροδρόμιο Αργους, διασταύρωση Σταθέικων , πρόποδες Λόφου Ασπίδας, μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο και τερματισμός στην πλατεία του Άγ. Πέτρου.
Τα 5χλμ. είχαν εκκίνηση τον Λόφο Ασπίδας-Δειράδα και οι αθλητές διέσχισαν τους πρόποδες τους Πρ. Ηλία, Καραντζά, Γούναρη, Αρ. Θέατρο, Θεάτρου, Δαναού και τερματισμός στην πλατεία του Αγ. Πέτρου.
Το 1χλμ είχε εκκίνηση το Αρχαίο θέατρο Άργους, και οι μικρού αθλητές που έλαβαν μέρος διέσχισαν την Θεάτρου,την Δαναού και τερματισμό στην πλατεία του Αγ. Πέτρου.
Σταθμοί τροφοδοσίας υπήρχαν στο 4ο, 8ο, 12ο, 16ο και 18ο χλμ. για την Αθλητική συνάντηση και για τα 5 χλμ. στο 2,5ο χλμ
Οι αγώνες καλύφθηκαν υγειονομικά από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας, τον Ερυθρό Σταυρό (Περιφερειακό Τμήμα Άργους), την ΦΙΛ.Μ.Α. (φίλοι μοτοσυκλέτας Αργολίδας), Ελληνική παράδοση, Χορόσημο, Λύκειο Ελληνίδων και ΄Ανθεμα . Η διοργάνωση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την αμέριστη υποστήριξη από την Τροχαία Άργους. 
Οι δύο αγώνες 21χλμ και 5χλμ είχαν ηλεκτρονική χρονομέτρηση, όριο χρόνου τερματισμού του 21 χιλ. (3 ώρες) και των 5 χλμ. (50 λεπτά).
Κάθε καλό γεγονός συμπληρώνεται και από μια δράση αλληλεγγύης και αυτό έκανε ο Δήμος Άργους – Μυκηνών αφού συγκέντρωσε προϊόντα για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Άργους – Μυκηνών.

Το Άργος τα τελευταία χρόνια – ολοένα και περισσότερο – μνημονεύεται από τον διεθνή ηλεκτρονικό Τύπο ως ένα μέρος με έντονο ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον που πρέπει κανείς να επισκεφτεί διότι μεταξύ άλλων το επίπεδο φιλοξενίας είναι πολύ καλό και οι τιμές είναι ιδιαιτέρως προσιτές.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες