Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

19 Ιουνίου 2022

Ημέρα Τιμής στο Ναύπλιο για τους Απόστρατους της Ελληνικής Αστυνομίας





Η εορτή των Αγίων Πάντων (19 Ιουνίου 2022) έχει καθιερωθεί ως επίσημη ημέρα εκδήλωσης τιμής προς το εν αποστρατεία προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.
Κατά την ημέρα αυτή διοργανώνονται εκδηλώσεις προς τιμήν των αποστράτων, τόσο σε κεντρικό επίπεδο, όσο και περιφερειακά, στις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας.
Στην Αργολίδα στον Μητροπολιτικό Ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου τελέστηκε θεία λειτουργία με τα αρτοκλασίας, Ιερουργούντος του π. Βασιλείου Γκολέμη και κατόπιν τελέστηκε δοξολογία. Κατά τις Ιερές ακολουθίες έψαλε ο πρωτοψάλτης του ναού Δημήτριος Καρκαλάτος.
Η θεσμοθέτηση του εορτασμού έγινε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό την αναγνώριση της προσφοράς τους, καθώς και για την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ του εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικού προσωπικού.
Ακολουθεί ο λόγος του προέδρου των Αποστράτων σωμάτων Ασφαλείας , Μιχαήλ Μαντά:
Κυρίες και Κύριοι Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συναδέλφισες

Η σημερινή ημέρα είναι ΙΣΤΟΡΙΚΗ για τους Απόστρατους των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και για τον θεσμό της Αστυνομίας.
Η Ημέρα των Αγίων Πάντων καθιερώθηκε από την πολιτεία να τιμώνται με Νόμο οι ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ των Σωμάτων Ασφαλείας που σήμερα είμαστε εμείς και αύριο εσείς για την συνολική προσφορά στην κοινωνία κάτι το οποίο μας τιμά ιδιαιτέρως.
Η αδιάλειπτη και ομοιόμορφη δράση, η προσφορά, ή άνευ όρων και ανταλλαγμάτων προσήλωση στο καθήκον, ακόμα και η θυσία αποτελούν βασικά στοιχεία της συλλογικής συνείδησης των Ελλήνων Αστυνομικών και όλων των Αποστράτων που διετέλεσαν στο Σώμα.
ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ. Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας « Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ » ιδρύθηκε το 1959 και μέχρι σήμερα υφίσταται. Από τότε μέχρι σήμερα υπήρξαν μέλη του Συνδέσμου που πολέμησαν όταν αυτό ζητήθηκε από την Πατρίδας μας.
Τα υψηλά ιδανικά που διακρίνουν το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας μεταλαμπαδεύονται από την εκάστοτε γενιά των Αστυνομικών διατηρώντας στέρεη και ακέραιη την αλυσίδα της παράδοσης.
Στη διαδικασία αυτή ως Απόστρατοι μπορούμε να έχουμε ενεργή συμμετοχή προσφέροντας σημαντικά στις νεότερες γενιές με την συμπυκνωμένη γνώση και την εμπειρία που διαθέτουμε.
Ως Απόστρατοι με την εθελοντική μας προσφορά επιδεικνύουμε το ανάλογο και έμπρακτο ενδιαφέρον για όσα γίνονται γύρω μας.
Νοιαζόμαστε για την κοινωνία μας διότι στην κοινωνία αυτή ζούμε εμείς και τα παιδιά μας.

Στη συμπαράστασή μας στο έργο της Αστυνομίας, αισθανόμαστε ότι δεν έχουμε κάνει όσα πρέπει, έχουμε κάνει αρκετά και μπορούμε περισσότερα διότι αυτός είναι ένας από τους σκοπούς των Αποστράτων.
Εμείς λόγω της ιδιομορφίας του επαγγέλματός μας κατά την υπηρεσία μας λαμβάναμε πάντα μέτρα προστασίας και τώρα ως Απόστρατοι όταν αντιληφθούμε κάτι προβαίνουμε και ενεργούμε ανάλογα με την περίπτωση.

Διαπιστώσαμε στο σημείο του Αγίου Νικολάου του Κρασόκτιστου ότι το μονοπάτι από την παραλία της Καραθώνας μέχρι τον ΄Αγιο Νικόλαο τον Κρασόκτιστο το οποίο είναι περίπου 450 μέτρα είναι επικίνδυνο και πέρσι τέτοια ημέρα είχα μιλήσει για την διαπλάτυνση και στηρίγματα για λόγους ασφαλείας.
Κάναμε παραστάσεις στον πρώην και νυν αντιπεριφερειάρχη οι οποίοι έχουν κατανοήσει το πρόβλημα και πρόκειται να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις ώστε να γίνει το μονοπάτι ποιο ασφαλές.
Εμπράκτως λοιπόν διαπιστώνεται ότι είμαστε ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ και όχι ΑΠΟΜΑΧΟΙ.
Επίσης πολλοί Απόστρατοι έχουν εκλεγεί ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ και Σύμβουλοι σε Περιφέρειες και Δημοτικά Διαμερίσματα. Κάποιοι ακόμα έχουν δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά έχοντας πετύχει σε πολύ καλό βαθμό και στον τομέα αυτό.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας ε υ χ α ρ ι σ τ ε ί τόσο την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και τους εν ενεργεία Συναδέλφους του Νομού, για την αγαστή συνεργασία που έχουν και τους εύχεται να εκτελούν την υπηρεσία τους, με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα και να επιστρέφουν στις οικογένειές τους σώοι και αβλαβείς.


Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας και των Συνδέσμων θα διεκδικούμε για τις μειώσεις που μας έγιναν ενάντια στην κοινωνική - οικονομική εξαθλίωση – υποβάθμιση και περιθωριοποίηση της αξιοπρέπειας των Αποστράτων.


Επίσης ο Σύνδεσμος θέλει να ευχαριστήσει για την παραχώρηση του χώρου στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας που ήδη δημιουργήθηκαν οι προθήκες αλλά και ο χώρος για το φωτογραφικό υλικό που με αυτόν τον τρόπο θυμόμαστε και τιμούμε τα Ιστορικά Κειμήλια τα οποία βλέπουν και μαθαίνουν οι νεότεροι για την διαχρονική Ιστορία των Σωμάτων Ασφαλείας, διότι όποιος ξεχνά την Ιστορία του χάνει την ύπαρξή του.


Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε την νέα Σχολική περίοδο να γίνεται παρουσίαση των αναφερομένων στα παιδιά των Δημοτικών – Γυμνασίων και Λυκείων ώστε να εμπλουτίσουν τις γνώσεις των από την Ιστορία μας.


Τέλος ευχαριστούμε όλους εσάς που τιμήσατε με την παρουσία σας την σημερινή ημέρα ΤΙΜΗΣ των ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ και θα είμαστε πάντα στο πλευρό των ενεργεία συναδέλφων μας για ότι χρειαστούν, ακόμη θα είμαστε παρόντες σε όλες τις Πολιτιστικές και Κοινωνικές Εκδηλώσεις που αφορούν τα δρώμενα του Ν. Αργολίδας λειτουργούντος πάντα ως δίαυλος επικοινωνίας των Αποστράτων με την κοινωνία μας.-



Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες