Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

15 Ιουνίου 2022

Την Αργολίδα επισκέπτεται η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως





Στην Αργολίδα βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης 15 Ιουνίου η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η κ. Κεραμέως συνοδευόμενη από τον βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Ανδριανό, τον βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτο Χρυσομάλλη, τον εκπρόσωπο τύπου της Ν.Δ. Τάσσο Γαϊτάνη, τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών Δ. Καμπόσο, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΑΜ Π. Σκούφη και κομματικά στελέχη της Ν.Δ. στην Αργολίδα, είχε ως πρώτο σταθμό της επίσκεψης της το Δημοτικό Σχολείο Φιχτίου όπου μάλιστα επέδωσε και σε μαθητές τους τίτλους σπουδών.

Η Νίκη Κεραμέως θα επισκεφθεί επίσης το έργο επέκτασης του Αναβάλου προς την Επίδαυρο αλλά και έργα πολιτισμού στο Ναύπλιο που βρίσκονται σε εξέλιξη.


Το απόγευμα έχει προγραμματιστεί ομιλία της σε κλειστή κομματική εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Ναύπλιο.


Η επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως στην Αργολίδα γίνεται βάση του γενικότερου πλαισίου περιοδειών κυβερνητικών στελεχών σε όλη την χώρα προκειμένου να επικοινωνήσουν το έργο της κυβέρνησης, να αφουγκραστούν τον παλμό της κοινωνίας αλλά και να απαντήσουν σε κρίσιμα ερωτήματα.

Πάνω από 8.500 διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών μέσα στο καλοκαίρι

"Το υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει σε περισσότερους από 8.500 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά" ανάφερε σε χθεσινές δηλώσεις στο ΣΚΑΙ η κυρία Κεραμέως

Οι προσλήψεις θα γίνουν το καλοκαίρι και εκπαιδευτικοί αυτοί θα πιάσουν δουλειά τον Σεπτέμβριο, εξήγησε η Νίκη Κεραμέως.

Σχετικά με τη νέα χρονιά, η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στην επέκταση του ολοήμερου σχολείου ως τις 17:30, όπου τα παιδιά θα γίνονται δεκτά χωρίς κριτήρια, στην «πλήρη εφαρμογή της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων» και στη δρομολόγηση της «ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών».

Η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε και στις πανελλαδικές εξετάσεις, τονίζοντας πως γίνεται προσπάθεια να βγουν τα αποτελέσματα πιο νωρίς, πριν από τον 15Αύγουστο.

Για την κατάσταση στον ΑΠΘ η υπουργός Παιδείας είπε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει τέλος σε μια κατάληψη που διαρκούσε 34 χρόνια, για να δημιουργήσει μια βιβλιοθήκη. «Είναι ένα μόνο περιστατικό σε όλη τη χώρα», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι κάποιες ισχνές μειοψηφίες αντιδρούν γιατί «βάζουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο».

Οι αστυνομικές δυνάμεις θα δρουν αποτρεπτικά, η ομάδα έχει λάβει ειδική εκπαίδευση, θέλαμε ένα ειδικό σώμα με ειδική εκπαίδευση με ενσυναίσθηση για τον χώρο στον οποίο θα δρουν, υπογράμμισε για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Διευκρίνισε ότι δεν θα είναι ένα μόνιμο, οριζόντιο μέτρο, αλλά αφορά τέσσερα πανεπιστήμια, εκεί όπου εντοπίζονται συστημικές εστίες παραβατικότητας.

Ερωτηθείσα για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, δήλωσε ότι η προσπάθεια θα γίνει στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες