Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

18 Ιουνίου 2022

Αγρυπνία προς τιμήν όλων των εν Κορινθία Αγίων στον Ι.Ν. Αποστόλου Παύλου


Τη Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022, στο πλαίσιο των Εορταστικών Εκδηλώσεων «ΙΣΤ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2022», στα Προπύλαια του Ι. Ναού Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο και ώρα 8:00΄ μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Αγίων:

Τιμίου Προδρόμου, Αποστόλου Ιάσονος και Ακύλα, Ιερομαρτύρων Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Διονυσίου του Α΄ Επισκόπου Κορίνθου και Βλασίου, Αγίων Σωφρονίου Ιεροσολύμων και Μακαρίου Κορίνθου, Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, των Αγίων Μαρτύρων Κοδράτου και Λεωνίδου και της συνοδείας αυτού, Οσίων Παταπίου, Νίκωνος του Νέου και Οσίας Υπομονής, ως και οι Ιερές Εικόνες, της Παναγίας «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ» και όλων των εν Κορινθία Αγίων.


Μετά τη δέηση, κατά την υποδοχή των Ι. Λειψάνων, θα ακολουθήσει η «έξοδος» του Ι. Λειψάνου του Απ. Παύλου και η «ενθρόνισή» του.

Ευθύς αμέσως θα τελεσθεί η Ιερά Ακολουθία «εις Εγκαίνια Δίσκου και Ποτηρίου καινών και αθίκτων», προσφορά τούτων στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου υπό τον Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο για τη συμπλήρωση δέκα πέντε (15) χρόνων από τη χειροτονία του σε Επίσκοπο και Μητροπολίτη και την εγκατάστασή του στην Αποστολική Ι. Μητρόπολη Κορίνθου.

Εν συνεχεία, θα τελεσθεί η Ι. Αγρυπνία προς τιμήν όλων των εν Κορινθία διαλαμψάντων Αγίων, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Διονυσίου, κατά την οποία θα ψάλλει η Βυζαντινή χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ».

Το Ιερό Λείψανο του πολιούχου και προστάτου της πόλεως, Αγίου Αποστόλου Παύλου, ως και τα Ιερά Λείψανα των ως άνω Αγίων και οι Ιερές Εικόνες της Παναγίας «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ» και των εν Κορινθία Αγίων θα εκτίθενται σε προσκύνηση στον Καθεδρικό Ιερό Ναό από το απόγευμα της Δευτέρας 20 Ιουνίου 2022 έως και το απόγευμα της εορτής, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, και κατά τις ώρες από 7:00 το πρωί έως αργά το βράδυ καθημερινά.

Η συμμετοχή των πιστών στην υποδοχή των Ι. Λειψάνων και στην Ι. Αγρυπνία που θα επακολουθήσει, ως και σε όλες τις Ι. Ακολουθίες των επόμενων ημερών, αποτελεί έκφραση σεβασμού και ευλαβείας προς τον Απόστολο Άγιο Παύλο και όλους τους εν Κορινθία Αγίους και ταυτόχρονα αφορμή αγιασμού και ευλογίας.


Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες