Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

23 Ιουνίου 2022

S.O.S για τις σταχτάρες (πετροχελίδονα) λόγω του καύσωνα




Οι σταχτάρες ή πετροχελίδονα είναι υπέροχα πουλιά. Ζούνε όλη τη ζωή τους στον αέρα, τον χειμώνα πάνε στην Αφρική και ακουμπούν σε στεριά μόνο για να γεννήσουν και να αναθρέψουν τα μωρά τους.


Κανονικά φωλιάζουν σε κάθετα βράχια, και οι πολυκατοικίες των πόλεών μας είναι μια πολύ καλή προσομοίωση κάθετων βράχων.


Στην Αθήνα, τον Πειραιά και τίς άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας υπάρχουν χιλιάδες φωλιές από σταχτάρες και βουνοσταχτάρες στα ψηλά κτίρια.

Και όταν ο καύσων είναι πρώιμος, Ιούνιο και όχι Ιούλιο, τα μικρά, που είναι ακόμη στις φωλιές, υπερθερμαίνονται (στους 60 βαθμούς φτάνει η θερομοκρασία εκεί πάνω) και επιχειρούν απονενοημένη έξοδο. Οι πολίτες, στην καλύτερη περίπτωση, τα βρίσκουν στα πεζοδρόμια και τους ακάλυπους. Στη χειρότερη τα βρίσκουν οι γάτες.

Αν βρείτε στο δρόμο σας ένα σκούρο πουλάκι ,με γαμψά νυχάκια και μαύρα ματάκια, που μοιάζει να μην μπορεί να σταθεί (έχουν πολύ κοντά πόδια και δεν τα χρησιμοποιούν για περπάτημα), μαζέψτε το αμέσως.


Βάλτε το σε ένα κουτί με μια πετσετούλα για υπόστρωμα, στάξτε του αρκετές σταγόνες νερό στη μυτούλα και ενημερώστε την ΑΝΙΜΑ.
ΑΝΙΜΑ - Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής
Τηλέφωνο: 21 0951 0075

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες