Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

31 Ιουλίου 2022

Ένας χρόνος μετά...Καλή αντάμωση παπά Λιά μας! Το 3ο και τελευταίο μέρος του αφιερώματος στον μακαριστό π.Ηλία Αλευρά

  



...28 Ιουλίου 2021 ήταν η ημέρα της μεταβάσεώς του εκ του Θανάτου εις την Ζωήν ...
Το τόσο ταλαιπωρημένο και γερασμένο πρόσωπό του ξαναμεταμορφώθηκε ! Μια λέξη μόνο : Γαλήνη! Αυτή του Παραδείσου! Το πριν και το μετά ...το αιώνιο!

Πλέον ο παπα Λιάς μας βρίσκεται εκεί που πάντοτε ποθούσε! Στο επουράνιο θυσιαστήριο !
Τι να ανταποδώσουμε στον Κύριο που τόσο μας ευεργέτησε στέλνοντάς τον ιχνηλάτη και οδηγό στης επιστροφής τον δρόμο! Ακαταγώνιστες οι μεσιτείες του στον θρόνο του Δεσπότη Χριστού.
Τώρα θα ναι περισσότερο δίπλα μας! Μετά των Αγίων παππούλη μας γλυκέ, της υπομονής και της πίστης εργάτη, του Χριστού μας δούλε ακάματε!
Αυτό που δεν θα λησμονήσουμε όσο ζούμε είναι το πνεύμα της θυσιαστικής σου αγάπης!
Τοις πάσι γέγονα τα πάντα συνήθιζες πάντοτε να λες μα κυρίως να βιώνεις!
Δοτικός ως εκεί που η αγάπη γινόταν ασύνορη. Για κάθε απόκληρο , αγνοημένο , αποσυνάγωγο, ξεστρατισμένο, εξαρτημένο, με τον Θεό θυμωμένο και απ ΄τους ανθρώπους πληγωμένο, ήσουν μια ορθάνοιχτη αγκαλιά! Χωρίς ημετέρους, αυλές και προσωποληψίες , δεν δίσταζες πάντοτε να ορθώνεις ανάστημα και να υπερασπίζεσαι την Αγάπη και την Αλήθεια!
Και έγινες ο παπά Λιάς όλων μας, που σήμερα κλάψαμε πρώτα από χαρά αντικρίζοντας την γαλήνια οσιακή σου μορφή και έπειτα σαν εψάλη το Χριστός Ανέστη μόλις έσμιξες και πάλι με το δουλεμένο τόσο από τα χέρια σου Τσακώνικο χώμα ! Καλή αντάμωση παπά Λιά μας!
Ήδη έχεις φτάσει στην επιγραφή που λέει:Καούρ εκάνατε στον Παράδεισο ...


Τέλος και τω Θεώ η Δόξα !
Νώντας Σκοπετέας



Από το 3ο και τελευταίο μέρος του ραδιοφωνικού αφιερώματος (με σπάνιο ηχητικό αρχείο με τον ίδιο να αφηγείται), με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από της κοιμήσεως του π.Ηλία Αλευρά( +28-7-2021).
Σήμερα Κυριακή 31-07-2022 τελέστηκε στον αγαπημένο του Τυρό το ετήσιο μνημόσυνό του.


Στην ιερή μνήμη του πνευματικού μας μακαριστού π .Ηλία Αλευρά, του ανθρώπου που χάριτι και φιλανθρωπία Θεού θα καθοδηγεί πνευματικά τα βήματά μας ως την στερνή μας πνοή. Ας μεσιτεύει για όλους μας στον Μακρόθυμο Κύριο κάποτε το έλεός Του να μας αξιώσει να συμπορευθούμε μαζί του αιώνια λουσμένοι απ το Φως του Χριστού μας ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες