Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

20 Ιουλίου 2022

Πυκνό σύννεφο κάπνας από την φωτιά στα Μέγαρα σκέπασε το Ναύπλιο


Κοκκίνισε η ατμόσφαιρα από την
Πυκνό σύννεφο κάπνας από την φωτιά στα Μέγαρα σκέπασε το Ναύπλιο το απόγευμα της Τετάρτης 20 Ιουλίου, ενώ αισθητή ηταν και η έντονη μυρωδιά καμένου.
Η εμφάνιση της έντονης κάπνας στο Ναύπλιο αλλά και τις γύρω περιοχές αντιλήφθηκαν και πολίτες που ενημέρωσαν την πυροσβεστική. 
Μετά όμως από έρευνα για την εξακρίβωση του καπνού διαπιστώθηκε πως πρόκειται για την κάπνα από την μεγάλη φωτιά στα Μέγαρα που έχει κάνει αισθητη την παρουσία της λόγω του αέρα που την μεταφέρει σε όλη σχεδόν την Αργολίδα.
Το απόγευμα η κάπνα έκρυψε τον ήλιο με αποτελεσμα όλη η ατμόσφαιρα να πάρει μια απόκοσμη κόκκινη απόχρωση.      
Σε εξέλιξη πυρκαγιά στα Μέγαρα

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που ξέσπασε στη Βένιζα Μεγάρων. Στο σημείο αυτή την ώρα επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 7 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα λειτουργεί για εναέριο συντονισμό. 
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 13.41 το μεσημέρι και καίει αγροτοδασική έκταση, ενώ στο σημείο πνέουν βόρειοι άνεμοι 4-7 μποφόρ και υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες. 
Στις 14.35 στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του οικισμού Ζάχουλη Μεγάρων ώστε να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες