Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

19 Ιουλίου 2022

Το Βιβάρι Αργολίδας γιορτάζει τον Προφήτη Ηλία - Αρχιερατικός Εσπερινός και Περιφορά της εικόνας




Με θρησκευτική λαμπρότητα τιμάται στο Βιβάρι Αργολίδας η γιορτή του Προφήτη Ηλία στον ομώνυμο ενοριακό ναό.


Την παραμονή της εορτής Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 τελέσθηκε Αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου.


Τον θείο λόγο κήρυξε με την ευλογία του Μητροπολίτη ο π. Σπυρίδων Βασιλάκος από τη Θήβα.


Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε λιτανεία της Ιερής εικόνας του Προφήτη Ηλία στο χωριό προς ευλογία των κατοίκων.



Ο ναός ανεγέρθη σε οικόπεδο που έγινε δωρεά από την Κωνσταντίνα Τσιπόκα εις μνήμη του συζύγου της Ηλία της αδερφής της Μαρίας και των γονέων της.



Ο θεμέλιος λίθος ετέθη την 7 Ιουνίου 1989 από τον Μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Ιάκωβο Α’. Ο ναός ανήκει εκκλησιαστικά στον Ιερό ναό των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας Δρεπάνου.



Το 2014 ο ναός εγκαινιάστηκε από τον Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο.




Ενδιαφέρον είναι ότι ο ναός είναι χτισμένος κοντά στην παραλία του Βιβαρίου και όχι σε κάποιο βουνό όπως έχουμε συνηθίσει τον Προφήτη Ηλία.




Στο τέλος του εσπερινού ο εφημέριος του ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Μπαβέλας, ευχαρίστησε το Μητροπολίτη Αργολίδας τους Ιερείς καθώς και τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή του Προφήτη Ηλία.



Το Βιβάρι είναι μια ήσυχη και ξεχωριστής ομορφιάς περιοχή που βρέχεται από έναν μαγευτικό κόλπο. Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του νομού Αργολίδας, μόλις 10 λεπτά από το Ναύπλιο.




Περιοχή ήσυχη με το γραφικό της λιμανάκι, τις όμορφες εκκλησιές και τις ψαροταβέρνες που θα γευτείτε φρεσκότατο ψάρι με θέα στην θάλασσα.



Ο κόλπος του Βιβαρίου είναι ένα μεγάλο φυσικό λιμάνι, που προστατεύεται από τους ανέμους και είναι διάσημο για το ολονύκτιο αγκυροβόλημα από γιoτ ή άλλα σκάφη.



Ανάμεσα στο Δρέπανο και το Βιβάρι εκτείνεται και η περίφημη Λιμνοθάλασσα, ένα οικοσύστημα μέσα στο οποίο γίνεται η αναπαραγωγή των ψαριών. Οι κάτοικοι του Βιβαρίου ασχολούνται με τον τουρισμό, το ψάρεμα, τη γεωργία και το εμπόριο εσπεριδοειδών και κηπευτικών.




Ο επισκέπτης μπορεί να κάνει το μπάνιο του στην παραλία του Βιβαρίου ή σε τρία λεπτά να επισκεφθεί την μεγάλη και ιδιαίτερα οργανωμένη παραλία του Αγίου Νικολάου στο Κονδύλι.



Η μικρή του απόσταση από το Ναύπλιο και το Τολό κάνουν το Βιβάρι ιδανικό προορισμό για καλοκαιρινές διακοπές.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες