Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

30 Αυγούστου 2022

«Από τον Ασκάνιο στον Ερασίνο»: 7ος Αγώνας Δρόμου Μνήμης στην Αργολίδα για την Μικρασιατική Καταστροφή




Η Επιτροπή Μνήμης Νέας Κίου του Δήμου Άργους-Μυκηνών, η ΔημοτικήΚοινότητα Νέας Κίου, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας καιο Σύλλογος «Μαραθωνοδρόμοι Δρομείς Αργολίδας» (μέλος Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α –Υ), με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την μικρασιατική καταστροφή, διοργανώνουν τον 7ο Αγώνα Δρόμου Μνήμης για την Μικρασιατική Καταστροφή «Από τον Ασκάνιο στον Ερασίνο», που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Κίο Αργολίδας στις 17Σεπτεμβρίου 2022!

Ο αγώνας περιλαμβάνει τις εξής διαδρομές:

· Αγώνας περίπου 11.000 μέτρων για ενήλικες

· Αγώνας περίπου 5.500 μέτρων για δρομείς 15 χρονών και άνω

· Παιδικός Αγώνας 1.000 μέτρων για παιδιά 8 – 14 ετών

· Παιδικός Αγώνας 500 μέτρων για παιδιά 4 – 7 ετών

· Περιπατητική βόλτα στην διαδρομή του αγώνα των 11χλμ.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 17/09/2022

Τόπος διεξαγωγής : Νέα Κίος Αργολίδας

Ώρα εκκίνησης : 18:00

Εκκίνηση – Τερματισμός: Κεντρική πλατεία Νέας Κίου


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Γραμματεία Αγώνα: 18.00 – 20.00 στο παλαιό Δημαρχείο Νέας Κίου

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

16.00: Άνοιγμα γραμματείας αγώνων, στην κεντρική πλατεία Νέας Κίου

17.30: Εκκίνηση της περιπατητικής βόλτας στην διαδρομή του μεγάλου αγώνα

17.35: Εκκίνηση του αγώνα των 1.000 μέτρων για παιδιά ηλικίας 8 – 14 ετών.

17.40: Εκκίνηση του αγώνα των 500 μέτρων για παιδιά ηλικίας 4 – 7 ετών.

18.00: Εκκίνηση των 2 βασικών αγώνων – 5,5& 11χλμ.

19.15: Απονομές αγώνων

20.00: Λήξη των αγώνων

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Αγώνας 11χλμ.

Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται η Κεντρική πλατεία Νέας Κίου (Πλατεία Δημάρχου Κατριλιώτη).

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 18:00. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα το αργότερο πριν την εκκίνηση στην αφετηρία για τη παραλαβή των αριθμών και των chip χρονομέτρησης. Λήξη παραλαβής αριθμών 17:45.

Πληροφορίες διαδρομής: Η διαδρομή είναι σχεδόν επίπεδη.Τα 8 χλμ διεξάγονται σε παρόχθιο χωματόδρομο του Ερασίνου ποταμού, τα υπόλοιπα 3 χλμ. σε άσφαλτο στην παραλιακή οδό του Αργολικού Κόλπου.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ 11χλμ.

Στις γυναίκες

18-29
30-39
40-49
50-59
60-69
70+
Στους άνδρες

18-29
30-39
40-49
50-59
60-69
70+

Θα βραβευθούν με κύπελλο οι τρεις πρώτοι της γενικής κατάταξης, αλλά και οι τρεις πρώτοι κάθε ηλικιακής κατηγορίας (άνδρες και γυναίκες). Οι τρείς πρώτοι στη γενική κατάταξη ανδρών και γυναικών δεν θα βραβευθούν στις επιμέρους κατηγορίες.Για να υπάρξουν κατηγορίες θα πρέπει να τερματίσουν σε κάθε κατηγορία τουλάχιστον 4 δρομείς, αλλιώς η ηλικιακή κατηγορία θα συγχωνεύεται με την αμέσως επόμενη.

Επίσης θα βραβευτεί με κύπελλο και ο 1οςάνδρας και η 1ηγυναίκα δημότης – μόνιμος κάτοικος Νέας Κίου. Όλοι οι τερματίσαντες θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμακαι ένα συλλεκτικό (λόγω της συμπλήρωσης 100 χρόνων) ανάγλυφο μετάλλιο καθώς και το αναμνηστικό μπλουζάκι του αγώνα.

Χρονικό όριο του αγώνα: Ορίζονται οι 2 ώρες(μέχρι τις 20.00).

Σταθμοί ανεφοδιασμού:

- 5ο και 8ο χλμ. με νερό

- Τερματισμός

Δικαίωμα συμμετοχής:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα. Η συμμετοχή στον αγώνα αθλητών κάτω των 18 ετών ΔΕΝ θα επιτραπεί.

Κόστος συμμετοχής:

Δεν απαιτείται κόστος συμμετοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής

Για να δηλώσετε συμμετοχή, παρακαλώ πατήστε εδώ:

https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=a2ae1893b7cd38b4c4313d494efabdc4&l=GR

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν δεκτές, μέχρι και την Τετάρτη14/09/2022 στις 20.00 καταληκτική ώρα, ή μέχρι την συμπλήρωση το όριο συμμετοχών των 200 ατόμων. Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών θα γίνει δεκτός την ημέρα του αγώνα και εφόσον υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες θέσεις.

ΑΓΩΝΑΣ 5.500 μέτρων

Η εκκίνηση θα δοθεί μαζί με τον κυρίως αγώνα των 11.000 μέτρων στις 18.00. Οι δρομείς του εν λόγω αγώνα θα συμπορευτούν μαζί με τους υπολοίπους του μεγάλου αγώνα, για περίπου 2,5 χλμ., όπου και θα διαχωριστούν προκειμένου να κατευθυνθούν προς τον τερματισμό και να ολοκληρώσουν τον αγώνα τους.

Πληροφορίες διαδρομής: Η διαδρομή είναι σχεδόν επίπεδη.

Βραβεύσεις: Οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας. Δεν θα υπάρξουν επιμέρους κατηγορίες στον εν λόγω αγώνα.Όλοι οι τερματίσαντες θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα και ένα συλλεκτικό (λόγω της συμπλήρωσης 100 χρόνων) ανάγλυφο μετάλλιο καθώς και το αναμνηστικό μπλουζάκι του αγώνα.


Χρονικό όριο του αγώνα:Ορίζεται η 1 ώρα (μέχρι τις 19.00)

Σταθμοί ανεφοδιασμού:

- 2,5ο χλμ.(διαχωρισμός 2 αγώνων) με νερό

- Τερματισμός

Δικαίωμα συμμετοχής:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 15 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα. Η συμμετοχή στον αγώνα αθλητών κάτω των 15 ετών ΔΕΝ θα επιτραπεί.


Κόστος συμμετοχής:

Δεν απαιτείται κόστος συμμετοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής

Για να δηλώσετε συμμετοχή, παρακαλώ πατήστε εδώ:

https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=a2ae1893b7cd38b4c4313d494efabdc4&l=GR

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν δεκτές, μέχρι και την Τετάρτη 14/09/2022 στις 20.00 καταληκτική ώρα, ή μέχρι την συμπλήρωση το όριο συμμετοχών των 100 ατόμων. Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών θα γίνει δεκτός την ημέρα του αγώνα και εφόσον υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες θέσεις.

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 1.000 μέτρων, για παιδιά 8 – 14 ετών

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι η κεντρική πλατεία Νέας Κίου. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά (αγόρια και κορίτσια) 8 έως 14 ετών. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 17.35, πριν από όλους τους αγώνες των ενηλίκων, προκειμένου οι δρομείς να δουν και να χειροκροτήσουν τους λιλιπούτειους δρομείς και τους λίγο μεγαλύτερους. Αν κάποιος γονιός θέλει να τρέξει μαζί με το παιδάκι του, με μεγάλη μας χαρά να τον δούμε να το συνοδεύει. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν στις ώρες λειτουργίας της γραμματείας και λίγη ώρα πριν ξεκινήσει ο αγώνας.Για τους Ανήλικους η Δήλωση Συμμετοχής υπογράφεται από τους Γονείς ή Κηδεμόνες.

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 500 μέτρων, για παιδιά 4 – 7 ετών

Για ακόμα πιο μικρά παιδάκια που ίσως τους φανεί αρκετό το1 χλμ., έχουμε τον αγώνα των 500 μ. Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι η κεντρική πλατεία Νέας Κίου. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά (αγόρια και κορίτσια)4έως7 ετών. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 17.40, πριν από όλους τους αγώνες των ενηλίκων, προκειμένου οι δρομείς να δουν και να χειροκροτήσουν τους λιλιπούτειους δρομείς και τους λίγο μεγαλύτερους. Αν κάποιος γονιός θέλει να τρέξει μαζί με το παιδάκι του, με μεγάλη μας χαρά να τον δούμε να το συνοδεύει. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν στις ώρες λειτουργίας της γραμματείας και λίγη ώρα πριν ξεκινήσει ο αγώνας.Για τους Ανήλικους η Δήλωση Συμμετοχής υπογράφεται από τους Γονείς ή Κηδεμόνες.

Βραβεύσεις παιδικών αγώνων: ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΕΛΑΒΑΝ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ. ΩΣΤΟΣΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!


ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΗ ΒΟΛΤΑ 11χλμ. στην διαδρομή του μεγάλου αγώνα

Οι περιπατητές θα ξεκινήσουν στις 17.30, μισή ώρα πριν την εκκίνηση του μεγάλου αγώνα. Δεν υποχρεώνεται ο οποιοσδήποτε να περπατήσει μέχρι ορισμένο σημείο. Ο καθένας μπορεί να περπατήσει μέχρι όποιο χλμ. επιθυμεί και να επιστρέψει στην αφετηρία, όπου και θα τερματίσει. Οι περιπατητές θα κινηθούν πάνω στον βασικό δρόμο του μεγάλου αγώνα. Τα ανώτερα χιλιόμετρα που καλείται να περπατήσει κάποιος θα είναι τα 11 χλμ. όσα είναι και τα χιλιόμετρα του βασικού αγώνα. Αναμνηστικό δίπλωμαθα λάβουν όλοι ανεξαρτήτως οι περιπατητές που θα λάβουν νούμερο συμμετοχής. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να προσέλθετε λίγη ώρα πριν στην γραμματεία προκειμένου να δηλώσετε.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΛΛΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ, ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΟΣΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΥΝΑΘΛΗΤΗ ΤΟΥΣ.

· ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ – ΕΥΘΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όλοι οι αθλητές τρέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και για κάθε τυχόν τραυματισμό τους που ενδεχομένως θα τους συμβεί η διοργάνωση δεν ευθύνεται και παραιτούνται από οποιαδήποτε αξίωση αποζημίωσης. Επίσης θα πρέπει πρόσφατα να έχουν περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, και έχουν λάβει την σχετική άδεια από τους γιατρούς ότι μπορούν να συμμετάσχουν σε αγώνα τρεξίματος. Ειδικά για τον αγώνα των παιδιών, η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους

· ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Οι απονομές των 2 βασικών αγώνων, θα ξεκινήσουν στις 19.15.

· ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση και ανάρτηση σε όλες τις δρομικές ιστοσελίδες.

· ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Ο αγώνας θα υποστηριχτεί υγειονομικά από τον Ερυθρό Σταυρό Άργους και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ναυπλίου.

· ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο αγώνας θα διεξαχθεί κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες (πλην ακραίων καιρικών φαινομένων). Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, σε περίπτωση αναβολής θα ανακοινωθεί έγκαιρα μέσω του τύπου.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν δεκτές, μέχρι και την Τετάρτη 14/09/2022στις 20.00 καταληκτική ώρα. Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών θα γίνει δεκτός την ημέρα του αγώνα

Σημαντική Υποστήριξη στον Αγώνα θα παρέχουν οι Φίλοι Μοτοσικλέτας Αργολίδας (ΦΙΛΜΑ), το 1ο Σώμα Προσκόπων Άργους, η Τροχαία Άργους καθώς και οι τοπικοί Σύλλογοι της Δ.Κ. Νέας Κίου.

Σχετικά με τα νέα υγειονομικά πρωτοκολλά θα υπάρξουν ανακοινώσεις πριν τη διεξαγωγή των αγώνων.

Στον αγώνα κάθε αθλητής συμμετέχει με δική του ευθύνη. Οι αγωνιζόμενοι συναινούν στη λήψη φωτογραφιών για χρήση στον Τύπο.

· ΚΟΣΤΟΣ ΑΓΩΝΩΝ:

Όλοι οι αγώνες είναι δωρεάν και δεν απαιτείται κάποιο χρηματικό αντίτιμο

· ΔIAMONH - ΕΣΤΙΑΣΗ

Η Νέα Κίοςκαι η ευρύτερη περιοχή διαθέτει καταλύματα για διαμονή και χώρους εστίασης.

Σε νεότερη ανάρτηση θα δοθούν πληροφορίες για εκπτώσεις που θα εξασφαλιστούν για τους συμμετέχοντες.

· ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δ.Κ. Νέας Κίου (ώρες γραφείου) /2751051013

Αχιλλέας Μπαντανάς (μέλος της Επιτροπής Μνήμης Νέας Κίου) / 6944679601

Νίκος Σαρηγιάννης (Πρόεδρος Δ.Κ. Νέας Κίου) / 6944523529

Βαγγέλης Βασιλείου (Γραμματέας Μαραθωνοδρόμων Δρομέων Αργολίδας)/ 6936729799

Η Οργανωτική Επιτροπή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες