Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

27 Αυγούστου 2022

Σε φαντασμαγορική ατμόσφαιρα το Ναύπλιο γιόρτασε τη θάλασσα και τους ναυτικούς της

 

Βεγγαλικά
Με φαντασμαγορικό τρόπο κορυφώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 27 Αυγούστου στο Ναύπλιο οι εκδηλώσεις της «Ναυτικής Ναυπλιάδας 2022» που τιμά τη θάλασσα και τους ανθρώπους που την υπηρετούν.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από τις 20 Αυγούστου με έκθεση έργων από εικαστικούς της ευρύτερης περιοχής και θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες καθώς κάποιες αναβλήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας.
Οι φετινές εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Δήμο Ναυπλιέων, το ΔΟΠΠΑΤ, τον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» και την Περιφέρεια Πελοποννήσου. 
Η «ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ» έχει γίνει θεσμός για την πόλη του Ναυπλίου και στο φετινό της πρόγραμμα περιλαμβάνει πλήθος πολιτιστικών, μουσικών, ψυχαγωγικών και ναυτικών εκδηλώσεων. 
Το Σάββατο το βράδυ στο λιμάνι του Ναυπλίου πραγματοποιήθηκε μια φαντασμαγορική τελετή "Τιμή στους ανθρώπους της θάλασσας". 
Νωρίτερα έγινε περιδιάβαση στους δρόμους της παλιάς πόλης από τους "Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος", με επτανησιακά τραγούδια και της Φιλαρμονικής του ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων με ναυτικά εμβατήρια. 
Η τελετή ξεκίνησε με ρίψη στεφάνου από τον Λιμενάρχη Ναυπλίου Παναγιώτη Παπακωνσταντίνου, τιμώντας τη θάλασσα και τους ναυτικούς που μοχθούν στον Αργολικό και συνεχίστηκε με νησιώτικους χορούς από τον Σύλλογο Φίλων του ΠΛΙ.
Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί από τους βουλευτές Αργολίδας Γιάννη Ανδριανό και Γιάννη Γκιόλα, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο και τον Πρόεδρο του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου "Ο Παλαμήδης" Θεοδόση Σπαντιδέα
Στην συνέχεια ο κόσμος που παρακολούθησε την τελετή απόλαυσε την "βαρκαρόλα" που έπλευσε με συνοδεία τις φωτισμένες βάρκες του Συλλόγου Αλιέων και επιβάτες τους Ζακυνθινούς, γεμίζοντας χρώμα και μελωδίες το λιμάνι του Ναυπλίου.
Στο τέλος ένα υπερθέαμα με πολύχρωμα βεγγαλικά φώτισε τον Ναυπλιώτικο νυχτερινό καλοκαιρινό  ουρανό με φόντο το Μπούρτζι και τα ψαροκάικα των αλιέων. Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου ντόπιων και επισκεπτών της πόλης ανάμεσά τους η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μ.Ράλλη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Γ. Καχριμάνης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τ. Ζαφείρης, ο Αντιδήμαρχος Κ. Ρούτουλας, ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Γ. Χατζόπουλος, ο καθηγητής Τ. Γεώργας κα.
Ο Δήμος Ναυπλιέων σε μια διαρκή προσπάθεια ενίσχυσης και τόνωσης της τοπικής οικονομίας διοργανώνει δράσεις με εξωστρεφές περιεχόμενο και προστιθέμενη τουριστική αξία για τον τόπο που προάγουν παράλληλα την πολιτιστική φυσιογνωμία και την ιστορική διαδρομή της πόλης του Ναυπλίου. 
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος με αφορμή την «ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ 2022» δήλωσε: «Είμαστε ως Δημοτική Αρχή πραγματικά χαρούμενοι που βρισκόμαστε πάλι εδώ σε ακόμα μία «ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ». 
Μετά από δύο χρόνια πανδημίας φέτος έχουμε την ευκαιρία να «αγκαλιάσουμε» ξανά τις εκδηλώσεις της προκειμένου να αποτελέσουν μια ευχάριστη και δημιουργική πνοή στην καθημερινότητά μας. 
Αυτό που έχουμε πετύχει μέχρι τώρα είναι πολύ σημαντικό αφού κάτοικοι, επιχειρήσεις, οι φορείς της πόλης μας, αλλά και εκατοντάδες επισκέπτες αναμένουν με ενδιαφέρον κάθε χρόνο την «ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ» και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Είμαστε περήφανοι που και φέτος δημιουργήσαμε ένα πλούσιο και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων.
Οι εκδηλώσεις έχουν επίκεντρο τη θάλασσα, το Ναύπλιο και τα ιστορικά του σημεία με άξονες τη ναυτιλία, τους ανθρώπους της θάλασσας, τον πολιτισμό, την μουσική και την ψυχαγωγία. Ευχαριστώ όλους όσοι συνέλαβαν σε αυτή την προσπάθεια με τις ιδέες τους και την προσφορά τους προκειμένου να αναδείξουμε την «ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ» σε μια γιορτή-θεσμό για την πόλη μας».

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες