Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

25 Σεπτεμβρίου 2022

Ανακαινίζεται το εκκλησάκι του Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο με χρήματα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»




Με χρήματα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα εργασίες ανακαίνισης στο ιστορικό εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων στο Ναύπλιο.


Η πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη είχε αναφέρει πως μία από τις δράσεις χρηματοδότησης της Επιτροπής θα ήταν και την ανακαίνιση του ναού που θεμελίωσε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στο Ναύπλιο.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την στεγανοποίηση του δαπέδου και των τοιχωμάτων της εκκλησίας, την ανακατασκευή του περιβάλλοντα χώρου καθώς και εργασίες στη στέγη αν κριθεί αναγκαίο, ενώ γκρεμίστηκε και ένα μικρό βοηθητικό κτίσμα στο πλάι του ναού.

Η κυρία Αγγελοπούλου είχε διευκρινίσει ότι η θητεία της Επιτροπής όπως και η δική της ως Προέδρου έληγε τον Ιούνιο, αλλά η Επιτροπή θα παραμείνει με τη νομική της μορφή για άλλους 18 μήνες, προκειμένου να παραληφθούν όλα αυτά τα έργα που χρηματοδοτεί. «Για να παραδώσουμε όσα έχουν αποφασιστεί και υποσχεθήκαμε», είχε πει χαρακτηριστικά.

Η κυρία Αγγελοπούλου είχε αναφέρει ότι η Επιτροπή δεν μιλά με ανακοινώσεις, αλλά με απολογισμό, ο οποίος έχει εγκριθεί και από διεθνή ελεγκτική εταιρεία. Κατατέθηκαν 1827 προτάσεις από την κοινωνία και υλοποιήθηκαν 384 και όλα αυτά χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση του προϋπολογισμού. Τα πάντα έγιναν με χορηγίες και τους πόρους που συγκεντρώθηκαν από το Νομισματικό Πρόγραμμα της Επιτροπής. «Δεν έγιναν φαντασμαγορικά, έγιναν ουσιαστικά πράγματα, παρά τις συνθήκες της πανδημίας εμπνεύσαμε τον κόσμο και η κοινωνία συμμετείχε».

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες