Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

17 Σεπτεμβρίου 2022

Χειροτονία διακόνου στο Ναύπλιο από τον Μητροπολίτη Αργολίδας


Διάκος
Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022, εορτή της Αγίας Σοφίας Πίστεως ,Αγάπης και Ελπίδος , ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, προεξήρχε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ενοριακό Ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο.
Κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας προέβει εις διάκονο χειροτονία του Ζαχαρία Τσακίρη του Ιωάννη και της Σοφίας, Θεολόγο 27 ετών με καταγωγή από το Κιβέρι Αργολίδας.
Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και ιδιαίτερης συγκίνησης τελέστηκε η εις Διάκονον χειροτονία του Ζαχαρία Τσακίρη που από μικρό παιδί υπηρετεί την εκκλησία που τόσο πολύ αγάπησε, ξεκινώντας τα πρώτα βήματα του από την ενορία του Τιμίου Προδρόμου στο Κιβέρι όπου υπηρετούσε ως Ιεροψάλτης μαζί με τον πατέρα του. Κατόπιν μέχρι και την χειροτονία υπηρετούσε ως λαμπαδάριος στον ενοριακό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο.
Ο Μητροπολίτης Αργολίδας καλωσόρισε τον νεοχειροτονούμενο στην ιερατική οικογένεια της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος υπογραμμίζοντας ότι από αυτή τη στιγμή θα διακονεί με αγάπη και θυσία τον ευλογημένο λαό της Αργολίδας.
Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε η οικογένεια του νέου Διακόνου, η σύζυγος του Αγγελική Μάρκου, συγγενείς του και φίλοι του. Την χειροτονία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αργολίδας Γ. Ανδριανός, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Ρούτουλας, κα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες