Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

24 Οκτωβρίου 2022

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων στο Ναύπλιο για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου






Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο Ναύπλιο εξέδωσε η Αντιπεριφέρεια Αργολίδας.


Αναλυτικά η πρόσκληση και το πρόγραμμα:

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 που θα πραγματοποιηθούν στο Ναύπλιο.


Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Δημήτριος Σχοινοχωρίτης

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Παναγιώτης Ε. Νίκας


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022


Γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας της 26ης μέχρι της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.


ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022


10:00 Επετειακές ομιλίες και εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.


11:00 Απότιση φόρου τιμής με κατάθεση στεφάνων από μαθητές - μαθήτριες και σπουδαστές στα μνημεία Ηρώων της πόλης. Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., των οργανισμών κοινής ωφέλειας, των τραπεζών, των κεντρικών οδών και πλατειών της πόλης και των ελλιμενισμένων λιμενικών πλοίων.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022


07:00 Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες στις εκκλησίες με τη φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης Αργολίδας.


08:00 Έπαρση της Σημαίας στο Ηρώον του Ναυπλίου (25ης Μαρτίου) από Τιμητικό Άγημα της Υπηρεσίας Διαχείρισης Υποδομών Ναυπλίου (Υ.Δ.Υ.Π. Ναυπλίου), με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής.


10.30 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ναυπλίου (Πρόνοια), χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκταρίου. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Χατζηαναστασίου Τάσο, διδάκτωρ ιστορίας, καθηγητής 1ου Γενικού Λυκείου Ναυπλίου.


11:00 Επιμνημόσυνη δέηση και Κατάθεση στεφάνων από εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Δήμου, των ενώσεων Εθνικής Αντίστασης και των Εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, στο Ηρώον του Ναυπλίου, όπου θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ένδοξων νεκρών του Έθνους. Η τελετή θα ολοκληρωθεί με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.


11.30 Παρέλαση: Δημοτικής Φιλαρμονικής, μαθητών – μαθητριών, προσκόπων και συλλόγων. Χώρος της Παρέλασης ορίζεται η Λεωφόρος 25ης Μαρτίου (έμπροσθεν του Ηρώου Ναυπλίου). 17:15 Υποστολή της Σημαίας

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες